Μέσα στα πλαίσια της οργάνωσης, του νέου Δήμου και της καλής συνεργασίας με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, ο νέος Δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας πραγματοποίησε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής.
Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Γρηγ. Κασιδόκωστας σκιαγράφησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ήθελε να κινηθεί η σχέση δήμου επαγγελματιών – καταστηματαρχών επισημαίνοντας πως για όλους θα υπάρξει ίση μεταχείρηση και νομιμότητα.
Τα θέματα που εθίγησαν ήταν, η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση πινακίδων, όπως π.χ. στη Βάρη, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, βρήκαμε ένα βουνό από αυτές, οι πέργολες, το πάρκιν και η απαγόρευση του καπνίσματος.
Στο θέμα της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου (πέργολες), ο δήμαρχος είπε πως από τη στιγμή που θα υπάρξει έγκριση από το Δήμο κατόπιν αίτησης του επαγγελματία, αυτός δεν θα έχει να φοβάται τίποτα.
“Εμείς κατανοούμε” είπε, “τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και ο δήμος μαζί με σας θα ψάχνει πάντα την καλύτερη λύση”.
Για την απαγόρευση του καπνίσματος είπε πως από τη στιγμή που έχει γίνει νόμος του Κράτους, ο καθένας πρέπει να συνεργαστεί.
Το θέμα της στάθμευσης αποτέλεσε θέμα συζήτησης τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τους επαγγελματίες, με την υπόσχεση του πρώτου για προσπάθεια επίλυσής του.
Κλείνοντας τη συνάντηση ο Δήμαρχος είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη να τεθούν κανόνες και να λειτουργήσουμε όλοι με βάση αυτούς.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Δημ. Δαβάκης, Ηλέκτρα Τσιριγώτη, Σπ. Πανάς και οι Δημ. Σύμβουλοι Ν. Καραγιάν, Μ. Σίνα, Γ. Νιτερόπουλος και Ν. Ζαχαράτος.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν παρέστη κανείς.

