Επαναληπτικές εκλογές χθες, για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
Υποψήφιες, οι δύο δημοτικές σύμβουλοι, Σίνα και Τσιριγώτη.
Στο ενδοπαραταξιακό μπρα – ντε – φερ νικήτρια αναδείχθηκε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη με ψήφους 9 έναντι 8 της Μαρίας Σίνα.
Σταθερή υπήρξε η θέση της αντιπολίτευσης η οποία ψήφισε λευκό, στο μεγαλύτερο μέρος της, και στις τρεις ψηφοφορίες.
Οι ψηφοφορίες:
Σε 29 ψηφοδέλτια, η Ηλέκτρα Τσιριγώτη έλαβε:
1η ψηφοφορία: 10 έγκυρα, 1 άκυρο και 18 λευκά.
2η ψηφοφορία: 11 έγκυρα, 3 άκυρα και 15 λευκά.
3η ψηφοφορία: 12 έγκυρα, 4 άκυρα, 13 λευκά.
Μετά την αποτυχημένη διαδικασία, η κυρία Τσιριγώτη ευχαρίστησε το σώμα και ευχήθηκε ότι άλλο προκύψει να είναι για το καλό του Δήμου και των πολιτών.
Τη θέση του προέδρου πήρε η Γεωργία Μαρτίνου, με βάση τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα, που λέει ότι, αν το δημοτικό συμβούλιο αδυνατεί να εκλέξει πρόεδρο, τη θέση παίρνει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος.
Το προεδρείο λοιπόν έχει ως εξής, προς το παρόν. Πρόεδρος Γεωργία Μαρτίνου, Αντιπρόεδρος ο Διονύσης Γεωργουλόπουλος και Γραμματέας ο Γιάννης Σκουμπούρης.
Υ.Γ.: Λέμε προς το παρόν γιατί είναι άγνωστο αν η Γεωργία Μαρτίνου θα παραμείνει ή θα παραιτηθεί αφού είναι εκλεγμένη και στη Βουλή.

Μαρία Σίνα. Εχασε στις ενδοπαραταξιακές εκλογές από την Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

