Δεν ήταν μια ακόμα νύχτα «αδρεναλίνης» στους δρόμους των νοτίων προαστίων. Τα ραντεβού είχαν κλειστεί, οι μηχανές είχαν ζεσταθεί και οι οδηγοί πίστευαν πως θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα ακόμη σκηνικό παράνομων αγώνων. Μόνο που αυτή τη φορά, κάποιος άλλος είχε διαβάσει τα ίδια μηνύματα. Και περίμενε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεννοήσεις για τις κόντρες είχαν γίνει μέσω social media και κλειστών διαδικτυακών ομάδων. Ωστόσο, η διαρροή των στοιχείων φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς η Τροχαία είχε ήδη πλήρη εικόνα για τον τόπο και τον χρόνο των συγκεντρώσεων.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής οργάνωσε στοχευμένη επιχείρηση στις 7 και 8 Απριλίου, επιχειρώντας να βάλει φρένο στο φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων που επανεμφανίζεται δυναμικά. Στο επίκεντρο μπήκαν περιοχές όπως το Ελληνικό, η Βάρη, η Βούλα και η Βουλιαγμένη – σημεία που εδώ και χρόνια αποτελούν «στέκια» για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί δεν περιορίστηκαν σε απλούς ελέγχους. Τοποθετήθηκαν στρατηγικά σε κομβικά σημεία και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν. Όταν ξεκίνησε η δράση, τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και αποκαλυπτικά.
Σε διάστημα μόλις δύο ημερών, καταγράφηκαν συνολικά 42 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επικίνδυνοι ελιγμοί και επίδειξη ικανοτήτων, οχήματα χωρίς πινακίδες ή με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, οδηγοί χωρίς άδεια οδήγησης, παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη και περιπτώσεις έντονου θορύβου.
Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε αφαίρεση πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και διπλωμάτων, δείχνοντας ότι η στάση τους γίνεται πλέον πιο αυστηρή και στοχευμένη απέναντι στο φαινόμενο.

Το παρασκήνιο, ωστόσο, αποκαλύπτει μια σημαντική μετατόπιση: οι κόντρες δεν οργανώνονται πλέον αυθόρμητα. Συντονίζονται μεθοδικά μέσω διαδικτύου, γεγονός που έχει οδηγήσει και την Αστυνομία σε αλλαγή στρατηγικής. Από την απλή παρουσία στους δρόμους, περνά πλέον σε πιο εξελιγμένες μεθόδους επιτήρησης και πρόληψης.
Και αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Οι αρχές δεν περιμένουν απλώς να εντοπίσουν τους παραβάτες στον δρόμο. Παρακολουθούν το πότε και το πού θα εμφανιστούν. Κι όσοι συνεχίζουν να δίνουν «ραντεβού» για κόντρες, γνωρίζουν πλέον ότι μπορεί να μην είναι οι μόνοι που παρακολουθούν τη… δράση.

