Στον καθαρισμό της ελεύθερης ακτής της Βούλας μεταξύ των κέντρων Bo και Notos προχώρησε χθες Μ. Τρίτη συνεργείο από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και εθελοντές του Συνδυασμού της Δημοτικής Βούλησης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Δημοσθένη Δόγκα.

Η παραλία που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση από τα βουνά με τα σαπισμένα φύκια που είχαν καταλάβει την αμμουδιά, φανερώνοντας σημάδια εγκατάλειψης αρκετών χρόνων.

Οι εθελοντές της Δημοτικής Βούλησης με κατάλληλα εργαλεία και πολλή χειρωνακτική εργασία καθάρισαν μεγάλο μέρος της ακτής, παραδίδοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής έναν ευπρεπισμένο δημόσιο χώρο.

Παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα του εθελοντισμού ως της αξίας εκείνης που κινητοποιεί δυνάμεις και πραγματοποιεί κοινωφελές έργο με τη δύναμη της βούλησης.

Τα φύκια που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για κομποστοποίηση σε εξειδικευμένο συνεργείο ανακύκλωσης.

Σε δήλωσή του ο Δημοσθένης Δόγκας ευχαρίστησε τους εθελοντές κατοίκους που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή παραμέλησε αυτό το μοναδικό σημείο και το άφησε στη φθορά του χρόνου.
“Η Δημοτική Βούληση έρχεται στα δημοτικά πράγματα για να φέρει τη σπίθα του εθελοντισμού που είναι ικανή να εκκινήσει και τον πιο σκουριασμένο διοικητικό μηχανισμό. Τώρα ανανέωση παντού!”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένη Δόγκας.

