Στη σύλληψη της ηθοποιού Δήμητρας Ματσούκα προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου αστυνομικοί στη Βουλιαγμένη, έπειτα από τροχονομικό έλεγχο που αποκάλυψε σειρά σοβαρών παραβάσεων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23:40, επί της οδού Αθηνάς, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γνωστή ηθοποιό να κινείται με ταχύτητα 97 χλμ./ώρα, σε σημείο όπου το όριο είναι 50 χλμ./ώρα. Η υπέρβαση κατά 47 χλμ./ώρα οδήγησε άμεσα στον έλεγχο του οχήματος και των δικαιολογητικών της.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η Ματσούκα οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης, το οποίο της είχε αφαιρεθεί στις 10 Οκτωβρίου, ενώ το όχημά της δεν έφερε πινακίδες, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 16 Νοεμβρίου, από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών.
Η ηθοποιός υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε 0,42 mg/l στην πρώτη μέτρηση και 0,38 mg/l στη δεύτερη, επίπεδα υψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο των 0,25 mg/l.
Μετά τον έλεγχο, η Ματσούκα προσήχθη στο Α’ Τμήμα Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

