21.8 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Οι “Χοντροί άντρες με φούστες” στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Η πρεμιέρα της παράστασης "Χοντροί Άντρες με Φούστες" δόθηκε στο θέατρο "ΑΛΚΜΗΝΗ" στις 8 Φεβρουαρίου. Oι “ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ “ αποτελούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Αμερικανού δραματουργού, Νicky Silver. Γράφτηκε το 1988 και π

Σχετικά Άρθρα

Η πρεμιέρα της παράστασης “Χοντροί Άντρες με Φούστες” δόθηκε στο θέατρο “ΑΛΚΜΗΝΗ” στις 8 Φεβρουαρίου.  

“ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ “ αποτελούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Αμερικανού δραματουργού, Νicky Silver. Γράφτηκε το 1988 και προτάθηκε για τρία βραβεία Helen Hayes.

Άλλα έργα του: “Πτεροδάχτυλοι”(Βραβείο Οπενχάιμερ – Κέσελρινγκ), “Η ανάσα σου στο πρόσωπό μου”(Βραβείο Dramalogue – Drama Desk), “Γάτες και σκύλοι”, “Τροφική αλυσίδα”, “Η προσευχή της Παρθένας”.

Οι παραστάσεις δίνονται  ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:30, και οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 12 ευρώ γενική – 8 ευρώ φοιτητικό και ανέργων

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ:  Αλκμήνης 12 Πετράλωνα ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Kρατήσεις:  2103428650 – 6944618891, επικοινωνία: a.taktikos@icloud.com

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Ξέφρενη παρωδία της “αγίας αμερικάνικης οικογένειας” με την ομοφυλοφιλία την αιμομιξία και τον κανιβαλισμό σε πρώτο πλάνο…

Μοναδικοί διασωθέντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος, η εκκεντρική 40χρονη Φίλις Χόγκαν και ο 11χρονος γιος της Μπίσοπ Χόγκαν, θα επιβιώσουν για πέντε χρόνια σ’ένα ερημονήσι .Τα περιθώρια επιβίωσης στενεύουν και έτσι καταφεύγουν στον κανιβαλισμό τρώγοντας τα πτώματα των συνεπιβατών. Μάνα και γιος θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το οποίο ο Χάουαρντ Χόγκαν πλέον μοιράζεται με την ερωμένη του Παμ. Τα πλάσματα που επιστρέφουν πίσω ελάχιστα μοιάζουν με την οικογένειά του όπως εκείνος τη θυμάται. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας σχολιάζει με χιούμορ αλλά και καυστικότητα τη φύση του ανθρώπου και τους θεσμούς που θέτει στα πλαίσια του πολιτισμού. Τον κανιβαλισμό της σύγχρονης κοινωνίας που, επειδή είναι αναίμακτος, δεν σοκάρει τόσο όσο θα έπρεπε…Σεξουαλική διαστροφή, υπέρβαση των ορίων, διαρκή χρήση της βίας, παραφροσύνη, ανατροπή της τάξης, κενό της επικοινωνίας. Πρόκειται άλλωστε για στοιχεία που περιλαμβάνει στη θεματολογία των περισσότερων έργων του.

Ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Nicky Silver
Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνικά: Αντώνης Τακτικός
Κοστούμια: Ελευθερία Στεφανούρη
Μουσική-Ηχητική Σύνθεση : Βαγγέλης Παπατζανάκης

Χορογραφία : Βίκυ Καμπάκογλου
Πρωταγωνιστούν : Βαγγέλης Παπατζανάκης (Χαουαρντ)
Σαββίνα Πετρίδου (Παμ)
Ελευθερία Στεφανούρη (Φίλις)
Αντώνης Τακτικός (Μπίσοπ)

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μύρια Δημητρόπουλος
Κατερίνα Παναγιώτου
Φωτογραφία – Σχεδιασμός φωτισμών: Ελισάβετ Μωράκη
Δημιουργικό : Ανδρέας Σαραβάνος
Κομμώσεις: Πένυ Νικολάου – “beauty corner”
Εκτύπωσεις: Αθηνά Σοκολή
Παραγωγή: VOLT
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ψαραδέλης
Νομική σύμβουλος: Φιλιώ Καστραντά

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη …

Η Αθηνά Καμπάκογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μαθήτρια της Νίκης Τριανταφυλλίδη και αριστούχος της Δραματικής Σχολής Μαίρη Βογιατζή Τράγκα, ασχολήθηκε με το θέατρο «αλλάζοντας» ρόλους εντός- εκτός και επί σκηνής. Θεατρικό ρεπορτάζ και αρχισυνταξίες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, βοηθός παραγωγής σε παραστάσεις, γραφείο τύπου σε θέατρα και δασκάλα αυτοσχεδιασμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Λίγα λόγια για την ομάδα VOLT …

Οι VOLT είναι μία καλλιτεχνική ομάδα μινιμαλιστικής και DIY αισθητικής. Όλα τα είδη τέχνης συγκεντρώνονται στην υποκριτική, όχι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Εικαστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, video art, φωτισμοί και τεχνολογία προσκαλούν το κοινό με την υπόσχεση ενός ξεχωριστού αποτελέσματος. Λειτουργώντας συνδυαστικά και χωρίς παρωπίδες απέναντι σε τάσεις και μεθόδους μιλούν μέσα από την τέχνη τους. Το αποτέλεσμα έρχεται έχοντας την πλήρη επίβλεψη της εκάστοτε παραγωγής ενώ κρατούν ανοιχτές τις γέφυρες συνεργασίας με καλλιτέχνες κοινής αισθητικής.

Πρωτοεμφανίζονται στη θεατρική σκηνή με τη “Μήδεια” του Μποστ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Χίμαιρες”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 στον πολυχώρο Λάσπη. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς, ανεβάζουν την παράσταση “Ο Άνδρας με την πουά γραβάτα” των Ελ Ρόι + ΑΒΓ σε σκηνοθεσία της ίδιας της ομάδας στο θέατρο Αλκμήνη. Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη και η ομάδα αποκτά τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα στη σύγχρονη θεατρική σκηνή.
 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ