18.2 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη ΔευτέρΣύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη ΔευτέρΣύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνολική επισκόπηση των θεμάτων της τρέχουσας πολιιτκής επικαιρότητας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συζήτησε το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά”.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, “το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία”.

Τι οδήγησε στη σύσκεψη
Νωρίτερα την Πέμπτη, είχε γίνει γνωστό ότι η ΝΔ απορρίπτει το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου που συνέταξε ο προερχόμενος από τη Δημοκρατική Αριστερά υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν «ιδιώνυμο» το νομοθέτημα του κ. Ρουπακιώτη και με σαφήνεια αφήνουν να εννοηθεί ότι αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή οι βουλευτές του κ. Σαμαρά δεν θα το ψηφίσουν.

Την Πέμπτη έγινε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ παρουσία στενών συνεργατών του πρωθυπουργού προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Στη σύσκεψη της ομάδας που επεξεργάζεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετείχαν οι κύριοι Τάκης Μπαλτάκος (γγ του υπουργικού συμβουλίου), Χαράλαμπος Αθανασίου (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών), Κώστας Καραγκούνης (υφυπουργός Δικαιοσύνης), Χρύσανθος Λαζαρίδης, Θανάσης Μπούρας, Προκόπης Παυλόπουλος και Αναστάσιος Νεράτζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΝΔ κωδικοποίησαν τις αποφάσεις τους στα εξής τέσσερα σημεία:

1. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού». Αναφέρουν μάλιστα ως ενδεικτικά παραδείγματα τον νόμο 927/79 και την διάταξη του ποινικού κώδικα που λειτουργεί επιβαρυντικά όταν το αδίκημα έχει ρατσιστικές διαστάσεις

2. Η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο

3. Μάλιστα τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους Συνταγματικής αρχής της ελευθερίας του λόγου που θα μπορούσε δυνητικά να γενικευτεί κατά των πάντων

4. Τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές και επιθυμητές

Η στάση αυτή της ΝΔ δημιουργεί συνθήκες κρίσης στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, αφού το σχέδιο νόμου είχαν εισηγηθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ αφήνει προσωπικά εκτεθειμένο τον υπουργό Δικαιοσύνης αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και παραίτησής του από την κυβέρνηση λέγοντας ότι η καρέκλα του δεν έχει κόλλα. Πάντως είναι σαφές ότι με την κίνησή του αυτή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κλείνει το μάτι στους δεξιούς ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν αναζητήσει πολιτική στέγη στη Χρυσή Αυγή.
ΠΑΣΟΚ: Αλαζονικές οι διαρροές της ΝΔ, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς
Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη των αποφάσεων που ελήφθησαν από τη ΝΔ για το νομοθέτημα του κ. Ρουπακιώτη, από το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

«Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία καταλήγει: «Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τη Βουλή με αλαζονικές διαρροές».

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ