Στις κάλπες προσέρχονται 9.808.760 ψηφορόφοι για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, όλα είναι έτοιμα στο υπουργείο εσωτερικών για την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων με το κλείσιμο της κάλπης και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ στις 9.30 το βράδυ θα είναι δυνατή η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που εκδίδουν ταυτότητες, ενώ ανοιχτές είναι και οι υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να εκδίδουν το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης, που αποστέλλεται μέσω fax στην αρμόδια υπηρεσία.
Εκλογικά τμήματα λειτουργούν μόνο στις πρωτεύουσες των νομών, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Οι εκλογείς μπορούν να μαθαίνουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 213 136 1500 από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία:
- Στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται από 1 μέχρι και 3 βουλευτές, μπαίνει 1 σταυρός.
- Στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται από 4 έως και 7 βουλευτές, μπαίνουν μέχρι 2 σταυροί.
- Στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται από 8 έως και 12 βουλευτές, μπαινουν μέχρι 3 σταυροί.
- Στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται περισσότεροι από 13 βουλευτές, μπαίνουν μέχρι 4 σταυροί.
Οι ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς ή έγκυες, καθώς και όσοι καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες. όπως μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, αστυνομικοί ή υπάλληλοι που εκτελούν υπηρεσία για τις εκλογές, πρέπει να ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό απευθύνονται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους εξυπηρετήσουν.

