Τη διαφωνία του με τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Χάρης Δούκας, επισημαίνοντας ότι τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων ούτε ενισχύουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι σε μια περίοδο προσυνεδριακού διαλόγου είναι αναγκαίο να διασφαλίζεται η ελεύθερη έκφραση απόψεων στο εσωτερικό ενός δημοκρατικού κόμματος, ανεξάρτητα από το αν αυτές βρίσκουν σύμφωνους ή όχι τα στελέχη του.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμβολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για στέλεχος που στήριξε την παράταξη σε δύσκολες περιόδους.
Όλη η δήλωση του Χάρη Δούκα για τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:
Με τις διαγραφές και τις απειλές διαγραφών, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και δε βελτιώνεται η εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα που επιλέγουμε ως αναγκαία τη διεύρυνση, υπερβαίνοντας καταστάσεις που πλήγωσαν την παράταξη μας, διαγράφεται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ένα στέλεχος που στήριξε σημαντικά το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες.
Σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε μια περίοδο προσυνεδριακού διαλόγου, πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα όλες οι απόψεις, ανεξαρτήτως αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτές.
Η πορεία προς τις καθοριστικές για το κόμμα μας βουλευτικές εκλογές, δεν μπορεί να οικοδομηθεί μέσα από αποκλεισμούς ή περιορισμούς του πολιτικού λόγου.
Χρειάζεται ενότητα, εμπιστοσύνη στις συλλογικές διαδικασίες και ουσιαστικός διάλογος και σύνθεση, ώστε να διαμορφωθεί μια πειστική πρόταση για την κοινωνία και να πετύχουμε την ήττα της ΝΔ και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

