29.1 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Δ. Χατζηδάκης προς Κ. Βελόπουλο: “Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα”

Η παρέμβαση του Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ Διονύση Χατζηδάκη, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλισ

Σχετικά Άρθρα

Η παρέμβαση του Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ Διονύση Χατζηδάκη, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας – Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Συγκεκριμένα, ο Δ. Χατζηδάκης πήρε το λόγο μετά την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλου, σχετικά με τις αναφορές του για την ιδιωτική ασφάλεια και την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα αναφερόμενος στις προσωπικές του εμπειρίες μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του εξήρε τους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το γεγονός ότι σήμερα μπορεί και μιλάει από το βήμα της Βουλής οφείλεται σε εκείνους και να μην ισοπεδώνονται τα πάντα.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ
(Σοφία Σακοράφα): Υπάρχει κάτι επί προσωπικού;

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μπορώ για ένα λεπτό; Γιατί απευθύνθηκε…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Δεν είπα το όνομα σας, κύριε συνάδελφε.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ήθελα να πω κάτι συγκεκριμένα για το ΕΣΥ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ
(Σοφία Σακοράφα): Θα έχετε το λόγο μονάχα για ένα λεπτό, κύριε συνάδελφε, σας παρακαλώ πολύ, γιατί πρέπει να μπούμε στον κατάλογο των ομιλητών.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αξιότιμε, κύριε Πρόεδρε, και εγώ είχα την ίδια αντίληψη ότι το ΕΣΥ δεν λειτουργούσε ή υπολειτουργούσε ή ότι ήταν «μπάχαλο».

Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου και αρρώστησα. Πήγα στο ΛΑΪΚΟ, στο Αιματολογικό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω – σας εύχομαι να μην αρρωστήσετε ποτέ – ότι το επίπεδο της κατάρτισης των γιατρών, το υγειονομικό προσωπικό με άφησε άναυδο! Μην αδικείτε κάτι το οποίο δεν έχετε χρησιμοποιήσει. Με μεγάλη υπευθυνότητα σας λέω ότι αν σήμερα είμαι ζωντανός και όρθιος, οφείλεται στους ανθρώπους του ΕΣΥ και ειδικά στο Αιματολογικό του ΛΑΪΚΟΥ.

Και επιτρέψτε μου να σας πω, επειδή είχα την ίδια αντίληψη με εσάς στο ότι πρέπει να ασφαλιζόμαστε, για να έχουμε και μια ιδιωτική ασφάλεια, ότι πράγματι αυτή η ασφάλεια πλήρωσε 40.000 σε εμένα για τις αποκλειστικές νοσοκόμες. Τριάντα επτά ημέρες που δεν ήξερα αν θα ζήσω και έζησα χάριν αυτών των ανθρώπων.

​”Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε” είπε απευθυνόμενος στον Κ. Βελόπουλο, “παρακαλώ πάρα πολύ μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εν τη ρύμη του λόγου θέλω να σας πω ότι, καλύτερα να μη δοκιμαστείτε. Τότε θα αλλάξετε γνώμη.

​Και επειδή είπατε «κύριε Ναύαρχε» και «κύριε Ναύαρχε», δεν φοβόμαστε κανέναν εχθρό. Άμα χρειαστεί, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα κάνουμε αυτό που πρέπει.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Σοφία Σακοράφα): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Κύριε Πρόεδρε, παρανόησε κάτι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ
(Σοφία Σακοράφα): Κύριε Πρόεδρε, συγγνώμη, έδωσε μία εξήγηση πάνω σε αυτό που είπατε όσον αφορά την ιδιωτική ασφάλεια. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε. Έτσι δεν είναι;
 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ