Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι από τους πρώτους Δήμους της Χώρας που πέτυχε την έγκριση εκπόνησης μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ), από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας!
Το ΤΠΣ θα καθορίσει στο Παλαιό Φάληρο τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, το οδικό και τα μεταφορικά δίκτυα.
Επιπλέον, θα περιλαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μέτρα για την υποστήριξη καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών.
Η εκπόνηση του ΤΠΣ είναι η σημαντικότερη παρέμβαση στον πολεοδομικό σχεδιασμό από την δεκαετία του ’80 και η ολοκλήρωση του θα βάλει τέλος στην πολεοδομική αναρχία, θέτοντας σε συγκεκριμένες, υγιείς βάσεις, την οικιστική ή άλλη ανάπτυξη του Δήμου μας.

