Όπως είχαμε προαναγγείλει, σήμερα το μεσημέρι, το διάσημο αεροπορικό σμήνος επιδείξεων BREITLING JET TEAM, στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος επιδείξεων του σμήνους, επισκέφθηκε την χώρα μας και πραγματοποίησε αεροπορική επίδειξη, υψηλής ακρίβειας πάνω από τη θάλασσα του Φαλήρου, στην περιοχή του Φλοίσβου.
Πλήθος κόσμου, που είχε κατακλείσει όλη την παραλία, από Μπάτη μέχρι και Φλοίσβο, καταχειροκρότησε τους πιλότους του σμήνους, οι οποίοι επί μισή ώρα περίπου, με τις εντυπωσιακές ακροβατικές πτήσεις τους, σε κάποιες στιγμές, έκοβαν κυριολεκτικά την ανάσα.
Για την ιστορία αναφέρουμε πως, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων BREITLING JET TEAM (BJT) ιδρύθηκε το 2003, αποτελείται από 8 αεροσκάφη L39 Albatros και οι πιλότοι του σμήνους είναι από τους πλέον έμπειρους στην κατηγορία τους καθώς όλοι οι ιπτάμενοι είναι πρώην πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, με πτητική εμπειρία από 4.800 έως 7.000 ώρες πτήσης.
Επίσης, το σμήνος τα τελευταία 9 χρόνια έχει εκτελέσει πάνω από 350 show σε 21 χώρες ενώ ενδεικτικό των δυνατοτήτων του σμήνους αποτελεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής και αρχηγός της ομάδας JACQUES BOTHELIN , με πάνω από 10.000 ώρες πτήσεως, έχει ηγηθεί σε τουλάχιστον 2.600 πτήσεις σε 28 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εναέρια επίδειξη είχε διάρκεια 22 λεπτά, όπου εκτελέστηκαν όπως προαναφέραμε εντυπωσιακοί ακροβατικοί ελιγμοί σε σχηματισμό 8 αεροσκαφών, ενώ η όλη εκδήλωση πληρούσε όλους τους Διεθνείς Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας και Ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε τιμώντας τα 100 χρόνια παρουσίας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα.
Αναμφίβολα, η επιλογή του Παλαιού Φαλήρου ως πεδίου επίδειξης, τιμά την όμορφη και αρχοντική αυτή παραλιακή πόλη. Σημαντικό ρόλο στο αίτημα του σμήνους έπαιξε η κατά γενική ομολογία μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων show, τα οποία έχουμε προβάλλει όλα αυτά τα χρόνια , τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοσή μας. Το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλήφθη στο πρόγραμμα επιδείξεων του σμήνους, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογισθεί κανείς ότι, ετησίως υποβάλλεται μεγάλος αριθμός αιτημάτων για επίδειξη εκ των οποίων ικανοποιείται κάποιο μέρος.
Η επίδειξη των BJT λογικό είναι, κάθε φορά, να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του ημερήσιου, ηλεκτρονικού και ειδικού τύπου. Και αυτή τη φορά, το vimaonline και το “ΒΗΜΑ” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρόν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν του Δημάρχου της πόλης Διονύση Χατζηδάκη και οι: Βασίλης Κλόκοζας, αντιπτέραρχος και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με στελέχη του Επιτελείου, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης του Δήμου Βίκυ Ανδρικοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Δούμας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Μηλαϊτη και Σπύρος Μινέτος, ο πρώην αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος σήμερα του Δ.Α.Κ. Νίκος Γιαννιός και πολλοί άλλοι.

