14.9 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Το “Δημοκρατικό Συνολάκι” των Α.Μ.Ε.Α.

Ανεπίτρεπτο το υφιστάμενο χάσμα και η εχθρότητα ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, φύλαρχους και ιθαγενείς κρατούντες και «κρατούμενους», αποικιοκράτες και αποίκους (λόγω Τρόικας). Υπάρχει μια νοσηρή «Σχιζοφρενική Δημοκρατική παραδοξότητα».

Σχετικά Άρθρα

Ανεπίτρεπτο το υφιστάμενο χάσμα και η εχθρότητα ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, φύλαρχους και ιθαγενείς κρατούντες και «κρατούμενους», αποικιοκράτες και αποίκους (λόγω Τρόικας). Υπάρχει μια νοσηρή «Σχιζοφρενική Δημοκρατική παραδοξότητα».

Είμαστε in, εντός μόδας… δημοκρατικής.

Ένα «Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό Σ υ ν ο λ ά κ ι».

Αλλά όχι Σύνολο.

Θυμίζουμε περισσότερο: Συνονθύλευμα / Σύμφυρμα αποτελούμενο από διάφορα ετερόκλιτα και με διαφορετικές στοχεύσεις, συμφέροντα, ιδεολογίες, ιδεοληψίες, ιδιομορφίες, άτομα και τάξεις.

Η εγγενής αδυναμία μας να ανεχθούμε αλλήλους και να συνυπάρξουμε, ο φθόνος και η τάση διχασμού οδήγησαν στη δημιουργία αυτού που (ευφημιστικά) αποκαλούμε Κράτος, Κοινωνία, Κ.Δ.Πολίτευμα.

Δίδεται η εντύπωση πως είμαστε και λειτουργούμε ως: Α.Μ.Ε.Α (Άτομα με ειδικές Ανάγκες).

• Οι Πολίτες:

Αισθάνονται όχι μόνο απροστάτευτοι, αλλά και διωκόμενοι, καταδυναστευόμενοι από το Κράτος. Χωρίς να υπάρχουν σαφείς κανόνες παιχνιδιού, με βιομηχανία νόμων αλληλοαναιρούμενων, μηδενικές προοπτικές, αδυσώπητες δημεύσεις, μέλλον αβέβαιο.

Πολλοί – αυτοπροστατευτικά – κλείνονται στον εαυτό τους, (Σ.Σ Κάποιοι σε βαθμό …. αυτισμού).

Περιέργως –λόγω μαζοχισμού, μιθριδατισμού και αποπροσανατολισμού – συνεχίζουν να (επαν)εκλέγουν τους ίδιους (ή παρόμοιους) πολιτικούς προκειμένου να τους επιλύσουν – πώς άραγε; – τα προβλήματά τους. Παρατεταμένη διανοητική σύγχυση.

• Οι Πολιτικοί:

Αισθάνονται παντοδύναμοι, φύλαρχοι που μπορούν να συμπεριφέρονται αυταρχικά στους ιθαγενείς τους (!).

Εκλαμβάνουν την εκλογή τους ως λευκή επιταγή / πληρεξούσιο που τους επιτρέπει να αγνοούν τους εντολείς τους !

Επηρμένοι, οιηματίες, απαίδευτοι, ακαλλιέργητοι, πτυχιούχοι (αρκετοί και ανεπάγγελτοι) αποκομμένοι από την πραγματικότητα και – κυρίως – την αίσθηση χρέους προς το κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα, αγωνίζονται, και διαγκωνίζονται να επιβιώσουν: κομματικά και επαγγελματικά!

Αρκετοί συναλλάσονται / διαφθοροδιαπλέκονται με ύποπτους κύκλους και κυκλώματα μεσαζόντων, λαθρεμπόρων, μεγαλοεργολάβων κ.α, διεθνών απατεώνων, οίκων (ε)νοχής, προμηθευτών κ.λ.π, προκειμένου να πάρουν μίζα/ λάδωμα για τις υπηρεσίες τους (!).

Επικίνδυνα πολιτικά Α.Μ.Ε.Α. που μολύνουν κοινωνικά και δρούν ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΚΑ.

Υ.Γ Η κρατική / κοινωνική εξυγίανση δεν μπορεί να επέλθει από ηθικά και διανοητικά αναπήρους. Ως πρώτο βήμα προκειμένου να σταματήσει η σήψη / γάγγραινα είναι ο ακρωτηριασμός / απομόνωση / περιθωριοποίηση όλων των διεφθαρμένων ΑΜΕΑ του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι ύψιστο καθήκον των πολιτών να το πράξουν.
 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ