15.4 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Πες μου τι είναι ο Κυριάκος, να σου πω τι είναι η κυβέρνησή του

Η κυβέρνηση λέει, έγινε πιο νεοδημοκρατική. Αυτό ακούω, αυτό διαβάζω. Επίσης το άλλο που βεβαιώνουν όλοι οι ινστρούχτορες της πολιτικής ανάλυσης, είναι αυτό το σχήμα μυρίζει από μακριά εκλογές μέσα στο 2021. Επιτρέψτε μου να μην πολυδέχομαι αυτά τα εύκολα συμπεράσματα. Η κυβέρνηση δεν είναι μήτε νεοδημοκρατική, μήτε Πασοκική. Είναι Μητσοτακική. Στο δε κούτελο του Βορίδη

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση λέει, έγινε πιο νεοδημοκρατική. Αυτό ακούω, αυτό διαβάζω. Επίσης το άλλο που βεβαιώνουν όλοι οι ινστρούχτορες της πολιτικής ανάλυσης, είναι αυτό το σχήμα μυρίζει από μακριά εκλογές μέσα στο 2021. Επιτρέψτε μου να μην πολυδέχομαι αυτά τα εύκολα συμπεράσματα. Η κυβέρνηση δεν είναι μήτε νεοδημοκρατική, μήτε Πασοκική. Είναι Μητσοτακική. Στο δε κούτελο του Βορίδη δεν υπάρχει καμιά ταμπέλα που γράφει «εκλογές».

Αυτά τα παλιά κλισέ με κομματικούς όρους της δεκαετία του ’80 και του ’90, έχουν πια κονιορτοποιηθεί. Ποιος θεωρεί πια την Μενδώνη ή τον Χρυσοχοΐδη Πασόκους; Ποιος θεωρεί τον Θεοχάρη ή τον Αμυρά Ποταμίσιους; Και πού βρίσκεται πια η περιβόητη λαϊκή δεξιά; Ως πολιτική (και δημοσιογραφική) έκφραση, ικανό κομμάτι της συμπορεύεται αντιπολιτευτικά με τον Σύριζα. Ένα σκεφτείτε μόνο. Πόση δύναμη φαινόταν να έχει ο Κώστας Καραμανλής πριν δυο χρόνια και πόση πρακτικά έχει σήμερα.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η κυβέρνηση έχει την απόλυτη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πείτε μου τι είναι ο Κυριάκος και θα σας πω τι είναι η κυβέρνησή του. Είναι δεξιός, είναι κεντρώος, είναι φιλελεύθερος, είναι κυρίως τεχνοκράτης, είναι ένας συντηρητικός πολιτικός που του αρέσουν οι μεταρρυθμιστικές και τεχνοκρατικές βιτρίνες, είναι ένας επαναστάτης για τους καιρούς του πολιτικός άνδρας που υποχρεώνεται να υιοθετεί παλιά ιδεολογικά και κομματικά σχήματα;

Αν μπορείτε να απαντήσετε με σαφήνεια σ’ αυτές τις ερωτήσεις, τότε ξέρετε αντιστοίχως και ποια ακριβώς σφραγίδα έχει η κυβέρνησή του. Αν γέρνει δεξιά ή κεντρώα, αν γέρνει συντηρητικά ή μεταρρυθμιστικά, αν έχει ως μπούσουλα συγκρότησης της την ικανότητα των μελών της (όπως την μετρά ο αρχηγός της) ή τις παλιές ιδεολογικές και κομματικές καταβολές των μελών της. Εγώ ένα ξέρω. Το μοντέλο Κυριάκου δοκιμάζεται κι αυτό θα κριθεί στις εκλογές. Μπορεί αυτοί που συγκροτούν το υπουργικό του συμβούλιο, πριν δέκα χρόνια να πιάνονταν από τα πέτα. Τώρα θα κριθούν ως σύνολο, ως σύνθεση.

Όσο για το εκλογικό του σχήματος, μου φαίνεται παρατραβηγμένο ως συμπέρασμα. Είναι βεβαίως πιθανότατο να κάνει εκλογές το φθινόπωρο ο Κυριάκος, αλλά αμφιβάλλω αν τοποθέτησε το δίδυμο Βορίδη-Πέτσα στο υπουργείο Εσωτερικών γι’ αυτό τον λόγο. Ο εκλογικός νόμος είναι δεδομένος, οι διπλές εκλογές επίσης, ποια ειδική εκλογική αποστολή θα μπορούσαν να έχουν αυτοί οι δύο; Μια βελτίωση των σχέσεων της κυβέρνησης με τους δημάρχους και μια αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπαλλήλων, θαρρώ πως εξηγεί καλύτερα την επιλογή αυτή. 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ