10.2 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Η ασθένεια που εξαπλώνεται

Όλο και πιο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση στην Ιταλία, καθώς το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων τραβούν ο ένας το σχοινί και ο άλλος το κορδόνι.

Σχετικά Άρθρα

Όλο και πιο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση στην Ιταλία, καθώς το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων τραβούν ο ένας το σχοινί και ο άλλος το κορδόνι.

Η Λέγκα ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης όλων των ιδρυτικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει ανακοινώσει ότι θα συγκεντρώσει υπογραφές, με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη.

Με επικεφαλής τον Ματτέο Σαλβίνι και τον Μπέπε Γκρίλο, έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να διαλύσουν την ΕΕ και, πάντως, να βγάλουν την Ιταλία από το ευρώ.

Ο πρώτος, υποστηρίζει ότι το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών είναι «εσφαλμένο».

Και πως η ΕΕ αναζητά τρόπους για να διορθώσει αυτό το σύστημα, προκειμένου να το παραδώσει στα χέρια «των τραπεζών και του χρηματοοικονομικού τομέα».

Και πως «η Ευρώπη του σήμερα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να την κατεδαφίσουμε προκειμένου να την ανοικοδομήσουμε από το μηδέν».

«Θέλουμε να εξέλθουμε από την ευρωζώνη», δήλωσε καθαρά, προσθέτοντας ότι… νοσταλγεί την εποχή της λιρέτας και του καλπάζοντος πληθωρισμού που έδειχναν ότι «οι άνθρωποι εργάζονταν και κατανάλωναν».

Από την πλευρά του, ο Μπέπε Γκρίλιο ξεκινάει αυτό το Σάββατο εκστρατεία, προκειμένου να συγκεντρώσει υπογραφές με στόχο να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα μέσα σε διάστημα ενός έτους, για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, ενός νομίσματος «μη βιώσιμου καθώς έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της Γερμανίας και των οικονομικών ολιγαρχιών».

Και τα βάζει και με τον Σαλβίνι, κατηγορώντας τον ότι επικρίνει το ευρώ, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία.

Υποστηρίζει δε πως ο Σαλβίνι ακόμη συζητά τους τρόπους εξόδου από το ευρώ, ενώ το θέμα είναι «να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατόν».

Την Τετάρτη, ο Σαλβίνι σχολίασε και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως «σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ελπίζω, πάντως, να κερδίσει κάποιος ο οποίος να μην είναι συνυπεύθυνος των καταστροφών των τελευταίων ετών»!

Είναι σαφές πλέον πως η πόρτα του τρελοκομείου έχει ανοίξει διάπλατη…

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ