22.9 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Ελλάς το …μεγαλείο σου!

Όταν φτάνει ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε να λέει ότι « μπορεί η περιουσία του κράτους μας να μην είναι πάνω από 300 δολάρια, αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα δεν φτάνει αυτό του Έλληνα πρωθυπουργού...» καταλαβαίνουμε α) μέχρι που φτάνει η …χάρη μας και β) ότι χρειάζεται πολύ κουπί για να μας πιάνουν πάλι στο στόμα τους για την Ακρόπολη, την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς αγώνες , τις ομορφιές του τόπου μας….

Σχετικά Άρθρα

Όταν φτάνει ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε να λέει ότι « μπορεί η περιουσία του κράτους μας να μην είναι πάνω από 300 δολάρια, αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα δεν φτάνει αυτό του Έλληνα πρωθυπουργού…» καταλαβαίνουμε α) μέχρι που φτάνει η …χάρη μας και β) ότι χρειάζεται πολύ κουπί για να μας πιάνουν πάλι στο στόμα τους για την Ακρόπολη, την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς αγώνες , τις ομορφιές του τόπου μας….

Την ίδια στιγμή όμως, το διαδίκτυο κατακλύζεται από επισκέψεις στο βίντεο Ισπανών μαθητών με τον τίτλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που αφορά σε ένα μεγάλο ευχαριστώ της ανθρωπότητας για όσα άπειρα προσφέραμε στον πολιτισμό και το πνεύμα, την Ιατρική, τον αθλητισμό, την φιλοσοφία ,την πολιτική! Αλήθεια, πόσο αντιφατικά είναι αυτά που βιώνουμε και γιατί επιτρέψαμε να χαθεί το μεγαλείο για να καταντήσουμε «Ζιμπάμπουε»;

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορά στο όργιο διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,το 2010 τα λέει όλα.Παρά την οικονομική κρίση και το 1ο Μνημόνιο, η κρατική μηχανή φάνηκε να συνεχίζει να λειτουργεί στην ίδια λογική με προμήθειες και έργα που γίνονταν με απευθείας αναθέσεις για να αποφεύγονται διαγωνισμοί, με παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων και ειδικών συμβούλων με σωρεία παράνομων αμοιβών.

Για τι πράγμα να πρωτομιλήσεις; Έξοδα κηδείας 36.700 για τ. δήμαρχο Γλυφάδας; δαπάνη 4.500 για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά, εκτός λειτουργικών αναγκών;

Προμήθεια… πούρων 5.300 για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Αποζημιώσεις 3.900 για μη λήψη άδειας 123 δημοτικών υπαλλήλων που την πήραν κανονικά καθώς και αποζημίωση για υπερωρίες υπαλλήλου που στο μεταξύ είχε συνταξιοδοτηθεί και ασφαλώς δεν είχαν γίνει;

Έξοδα 23.100 ευρώ περιφερειακού ΤΕΙ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας; Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο της Β. Ελλάδας ενώ το μήνα εκείνο…. δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις; Γεύματα…. 22.400 ευρώ(!) σε χωριά της Βορείου Ελλάδας για την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό»;

Λοιπόν; Μας κάνει εντύπωση που καταντήσαμε να μας πιάνει στο στόμα της η Ζιμπάμπουε, αλλά αρνούμεθα να παραδεχτούμε ότι βάλαμε βαθιά το χεράκι μας για νε χαρακτηριζόμαστε …τριτοκοσμικοί;

Το στοίχημα λοιπόν, μπορεί να είναι να ξαναγίνουμε… Ευρωπαίοι. Αν δεν αλλάξουμε όμως μυαλά και κρίση, καμιά κρίση και κανένας νόμος ,όσο σκληρός κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας βγάλει από το κάδρο των αποτυχημένων και να μας βάλει και πάλι στο βάθρο των εκλεκτών.

Αλλαγή νοοτροπίας εδώ και τώρα! Η χώρα απαιτεί, για να ξαναβρούμε τον δρόμο που χάσαμε, αυτοέλεγχο και αυτοκριτική στον «καθρέφτη» του σπιτιού μας , και έλεγχο και κριτική σε όσους είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Όλοι, πολίτες και πολιτικοί πρέπει να σταθούμε ενώπιων των ευθυνών μας αν θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγεννηθεί.

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “η Ελλάδα αύριο”

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα “η Ελλάδα Aύριο”.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ