10.1 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

ΕΑΥΝΑΑ: Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, για τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 14, 16 και 19 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων στα Νότια Προάστια, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλα μέλη της συμμορίας.

Σχετικά Άρθρα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, για τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 14, 16 και 19 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων στα Νότια Προάστια, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλα μέλη της συμμορίας.

Χάρη στη σύλληψή τους, οι ανωτέρω Υπηρεσίες έχουν εξιχνιάσει μέχρι στιγμής πέντε (05) ληστείες που έχουν διαπραχθεί σε βάρος εννέα (9) ανηλίκων ηλικίας 13 έως 16 ετών.

Ειδικότερα, οι εν λόγω δράστες προέβαιναν στις ληστείες ακινητοποιώντας με τη βία τα θύματά τους, κυρίως πλησίον αθλητικών χώρων.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ τα κλοπιμαία τους τα διακινούσαν σε αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, συνεργάστηκαν άψογα και με μεθοδικότητα γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών. Όλοι τους επέδειξαν ζήλο, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, καταφέρνοντας ένα καίριο χτύπημα, ειδικά στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος ανήλικων παιδιών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν.

Δυστυχώς, η εγκληματικότητα των ανηλίκων αποτελεί ένα δυναμικό και εν εξελίξει κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό ρόλο στην υγιή διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων διαδραματίζουν η οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον και φυσικά το σχολείο. Η αστυνομία δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει κανέναν εκ των ανωτέρω. Πωλώ δε περισσότερο, όταν φτάνει στο σημείο να επιλαμβάνεται σε τέτοια συμβάντα, συνεπάγεται πως είναι ήδη αργά για το παιδί και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας.

Ευχή μας είναι, να μην γίνουμε στο μέλλον μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών διάπραξης έκνομων ενεργειών από ανηλίκους.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ