ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Αθηνάς Λυγνού, κατοίκου-δημότη Γλυφάδας, οδός Ίωνος Δραγούμη 87, Τ.Κ. 16561, τηλ. 210 9646824, 6974050763, Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Γλυφάδας, μέλους της Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ»
ΚΑΤΑ
Της με αριθ. 359Α/2012 πράξης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γλυφάδας, που αφορά στη «Συμπλήρωση της με αριθ. 224/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την εκμίσθωση (παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης) του δημοτικού κατ/τος της πλατείας Χαρίτων, για λειτουργία περιπτέρου».
Η παραπάνω αναγραφόμενη και υπογράφουσα την παρούσα προσφεύγω ενώπιόν σας, σύμφωνα με το άρθρο 150, παραγ. 19 του Ν. 3463/06, σε συνδυασμό με το άρθρο 238, παραγ. 1 του Ν. 3852/10 και προσβάλλω την υπ’ αριθ. 359Α/2012 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας (συνημ. Νο 1) για λόγους νομιμότητας, επικαλούμενη τους παρακάτω νόμιμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους:
1. Με την 359Α/2012 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής προστέθηκε στο τέλος του άρθρου 13 της διακήρυξης για την «Εκμίσθωση (παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης) του δημοτικού κατ/τος της πλατείας Χαρίτων, για τη λειτουργία αναψυκτηρίου – περιπτέρου» που εγκρίθηκε με την 224/12 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής (συνημ. Νο 2), το εδάφιο «… Σημειώνεται η δυνατότητα παράτασης της διάρκειας της μίσθωσης μέχρι πέντε (5) χρόνια κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των μερών», κατά παράβαση του Π.Δ. 270/1981, αρθρ. 6, παραγ. 4, που σαφώς ορίζει ότι «Αι επαναληπτικαί δημοπρασίαι γνωστοποιούνται δια περιληπτικής διακηρύξεως του δημάρχου ή προέδρου της κοινότητας, αναφερόμενης εις τους όρους της πρώτης διακηρύξεως….». Η επανάληψη της δημοπρασίας αποφασίστηκε με την 292/2012 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής (συνημ. Νο 3) με την οποία εγκρίθηκε το από 17/7/12 πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας, σύμφωνα με το οποίο κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στις 17/7/12 ενώπιόν της.
2. Η διακήρυξη που εγκρίθηκε με την 359Α/2012 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής (συνημ. Νο 1) προβλέπει, κυρίως στα άρθρα 1, 4 και 5, παράλληλα με τη μίσθωση του αναψυκτηρίου – περιπτέρου και την κατασκευή από τον μισθωτή του παιδότοπου της πλατείας Χαρίτων, κατά παράβαση όλου του νομοθετικού πλαισίου περί δημοσίων έργων, όπως κωδικοποιήθηκε με το Ν. 3669/2008, του Π.Δ. 170/1981, με βάση το οποίο γίνεται η δημοπρασία και δεν προβλέπει τη δυνατότητα αυτή, αλλά και του άρθρου 192 του Ν. 3463/2006 παραγ. 8, όπου προβλέπεται ότι «Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, επιτρέπεται η εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικών ακινήτων με μειωμένο μίσθωμα για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι πέντε (25) έτη, υπο τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου….”
Στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του και η υποχρέωση του μισθωτή, όπως περιγράφεται στη διακήρυξη, δεν αφορά μόνο στο ακίνητο που εκμισθώνει, αλλά στην κατασκευή και του παιδότοπου της πλατείας Χαρίτων, ενδεικτικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 507.683,41€ (άρθρο 4).
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ να γίνει δεκτή η προσφυγή μου. Ως προσφεύγουσα έχω νόμιμο συμφέρον, σύμφωνα με το άρθρο 150, παραγ. 10 του Ν. 3463/06, διότι είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλος, κάτοικος και δημότης του Δήμου Γλυφάδας.
Παρακαλώ να τύχω απάντησης στην παρούσα προσφυγή μου.
Η ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ
Αθηνά Λυγνού

