32.7 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Γλυφάδα: Τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα προ των πυλών!

Τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν στη Γλυφάδα μετά την κακοκαιρία Erminio, με στόχο την ενίσχυση της θωράκισης της πόλης σε κρίσιμες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Όλος ο μηχανισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Γλυφάδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου αντιμετώπισε με τεράστια προσπάθεια την κακοκαιρία που σάρωσε τις τελευταίες μέρες και την πόλη μας. Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία τεσσάρων νέων έργων, που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκισή της.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου τονίζει:

«Ένα πολύ δύσκολο 48ωρο για τη Γλυφάδα μας πέρασε, με πολύ κόπο και τεράστια προσπάθεια από όλους.

Η κακοκαιρία «Erminio» χτύπησε με σφοδρότητα την πόλη μας – με καταιγίδα και ισχυρούς ανέμους – και όλο το προσωπικό του Δήμου ήταν δύο μερόνυχτα έξω, με μηχανήματα έργου να καθαρίζουν τους δρόμους, με συνδρομή στην Πυροσβεστική και στον ΔΕΔΔΗΕ για τις πολλές πτώσεις δέντρων, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να περάσουμε με ασφάλεια αυτό το κρίσιμο διήμερο.

Μπροστά μας έχουμε τώρα το απαιτητικό έργο της ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Γλυφάδας.

Τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας – όπως βλέπετε στην εικόνα – ξεκινάνε πολύ σύντομα.

Πλέον ανακοινώνουμε ότι η σχετική αρμοδιότητα – μετά από προσπάθεια και διαβουλεύσεις – για τρία μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα πέρασε στον Δήμο μας (μετά από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υποδομών) και πλέον είμαστε έτοιμοι να τα ξεκινήσουμε:

  • Στην οδό Μετσόβου,
  • στην περιοχή των Καφεπωλών
  • και στην Ευρυάλη.

Έργα σύνθετα, που θα γίνουν με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Τις μελέτες τις έχουμε ετοιμάσει, η χρηματοδότηση έχει σε μεγάλο βαθμό διασφαλιστεί και οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνουμε ότι ειδικά στην περιοχή των Καφεπωλών αλλά και πάνω από τη Μετσόβου θα κατασκευαστούν κεφαλές στα αντιπλημμυρικά έργα (μεγάλες λεκάνες δηλαδή που θα μαζεύουν το νερό) ψηλά πάνω από την ρυμοτομημένη πόλη όπως ακριβώς έχουμε κάνει και στο νέο κοιμητήριο.

Ένα ακόμη έργο (το τέταρτο δηλαδή) ξεκινάει επίσης σύντομα – μετά από μεγάλες καθυστερήσεις λόγω προσφυγών στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία – στην Άνω Γλυφάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής που το χρηματοδοτεί και έκανε και την σχετική δημοπράτηση.

Το έργο αυτό αφορά περίπου την περιοχή Παπανδρέου – Γούναρη – Ανθέων – Βουλιαγμένης.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικές πληροφορίες για την έναρξη των εργασιών για τα έργα αυτά θα παρουσιάσουμε το προσεχές διάστημα».

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ