12.6 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Γλυφάδα: 14 εκ. ευρώ εξασφάλισε η δημοτική αρχή για υπόγειο πάρκινγκ και σύνδεση με την παραλία

Ένα πολύ σημαντικό κονδύλι ύψους δεκατεσσάρων εκ. ευρώ εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Γλυφάδας για τη χρηματοδότηση ενός σπουδαίου έργου για την πόλη. Την κατασκευή γέφυρας περιπάτου "Εσπλανάδας", που θα ενώνει τον αστικό ιστό της πόλης στο ύψος του Δημαρχείου και την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, που τόσο αναγκαίο είναι για το κέντρο της Γλυφάδας.

Σχετικά Άρθρα

Ένα πολύ σημαντικό κονδύλι ύψους δεκατεσσάρων εκ. ευρώ εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Γλυφάδας για τη χρηματοδότηση ενός σπουδαίου έργου για την πόλη. Την κατασκευή γέφυρας  περιπάτου “Εσπλανάδας”, που θα ενώνει τον αστικό ιστό της πόλης στο ύψος του Δημαρχείου και την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, που τόσο αναγκαίο είναι για το κέντρο της Γλυφάδας. 

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, δικαίως πανηγυρίζει αφού η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ είναι μια ιστορία χρόνων που δεν έφτανε ποτέ στην υλοποίηση. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει: 

Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι’ αυτό είμαι πολύ μεγάλη!
Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον.

Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:

Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία. 

Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης.

Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας:

Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό!

Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2.

Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την «λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο», όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση.

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα.

Η ανάρτηση

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ