15.4 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Ανακύκλωση ελαστικών από τον Δήμο Γλυφάδας

Κάλεσμα στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης να προσφέρουν τα παλιά ελαστικά των αυτοκινήτων τους για ανακύκλωση και να μην τα πετάνε στα σκουπίδια ή σε δρόμους και πεζοδρόμια απευθύνει ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος διακρίνεται για τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της ανακύκλωσης. Ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος γύρω από το θέμα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, έχει ιεραρχήσει από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως ιδιαιτέρως ση

Σχετικά Άρθρα

Κάλεσμα στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης να προσφέρουν τα παλιά ελαστικά των αυτοκινήτων τους για ανακύκλωση και να μην τα πετάνε στα σκουπίδια ή σε δρόμους και πεζοδρόμια απευθύνει ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος διακρίνεται για τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της ανακύκλωσης. Ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος γύρω από το θέμα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, έχει ιεραρχήσει από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως ιδιαιτέρως σημαντική τη δράση της ανακύκλωσης που είναι σωτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η οικολογική μας συμπεριφορά είναι συνειδητή επιλογή γιατί αγαπάμε τη ζωή και εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας ένα βιώσιμο μέλλον», τονίζει ο κ. Παπανικολάου. Η Γλυφάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ υψηλή θέση στον πανελλαδικό πίνακα και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έως το τέλος του έτους θα έχει αναρριχηθεί στις τρεις πρώτες θέσεις. «Η ανακύκλωση έχει κομβικό ρόλο στη σημερινή εποχή, είναι μία επιλογή που αποτελεί μονόδρομο για τις πολιτισμένες κοινωνίες», επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.
Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο εντάσσεται και η ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων ελαστικών, που απαλλάσσει το περιβάλλον από ένα ακόμη στοιχείο μόλυνσης και, παράλληλα, δημιουργεί ασφαλείς χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά, τεχνικούς χλοοτάπητες ποδοσφαίρου και ασφαλή οδοστρώματα. Επίσης, σε ένα μικρό ποσοστό γίνεται εκμετάλλευση του ενεργειακού περιεχομένου των ελαστικών με την καύση τους σε κατάλληλες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2019 ο Δήμος Γλυφάδας συνέλεξε από 17 βουλκανιζατέρ/συνεργεία 29.030 ελαστικά οχημάτων που είχαν συμπληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Από την ποσότητα αυτή, το 31,6% οδηγήθηκε για ενεργειακή αξιοποίηση και το 68,4% για ανακύκλωση. Το τρίμμα ανακυκλωμένου υλικού που παρήχθη χρησιμοποιήθηκε σε 8.086 τ.μ. ελαστικών δαπέδων σε προαύλια σχολείων, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, καθώς και σε 61 χιλιόμετρα τροποποιημένης ασφάλτου και σε 17 τεχνητούς χλοοτάπητες ποδοσφαίρου.

Τα λάστιχα που προορίζονται για ανακύκλωση, σύμφωνα με τον νόμο (Ν2939/01, ΠΔ 109/04) παραδίδονται σε πιστοποιημένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) και πρέπει να εναποτίθενται σε βουλκανιζατέρ, συνεργεία, καθώς και στο αμαξοστάσιο του δήμου, επί της οδού Αλ. Παναγούλη 3. 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ