21.9 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ιταλία

Οι νεκρoί ανέρχονται στο μεταξύ σε τουλάχιστον 16, όπως μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που η Ιταλία μετράει τις πληγές της από το νέο κτύπημα του Εγκέλαδου, αναλυτές κάνουν λόγο για καίριο πλήγμα στην οικονομία της χώρας που βρίσκεται ήδη σε ύφεση.

 Οι νεκρoί ανέρχονται στο μεταξύ σε τουλάχιστον 16, όπως μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα σημειώθηκαν χθες 41 σεισμικές δονήσεις, που ακολούθησαν τον κύριο σεισμό εντάσεως 5,8 και την δεύτερη 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη είχε ένταση 3,4 ρίχτερ.

Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στο μεταξύ σε τουλάχιστον 16, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 350 τραυματίες. Ο σεισμός είχε ξαναχτυπήσει με επίκεντρο την ίδια περιοχή και πριν από περίπου μία εβδομάδα, προκαλώντας εκτός από νεκρούς και τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές σε κτήρια. Μία 65χρονή γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας RAI. Λόγω της κατάρρευσης πολλών κτηρίων εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη από χθες ότι θα παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στους πληγέντες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διεμήνυσε με δηλώσεις του ότι «το κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιδιορθώσει τις ζημιές το συντομότερο δυνατό». Από τη πλευρά του ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η περιοχή της Εμίλια Ρομάνια και ολόκληρη η Ιταλία θα ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Τη λύπη και συμπαράστασή της στους πληγέντες εξέφρασε και η Καθολική Εκκλησία μέσω εκπροσώπου του Βατικανού

Επίσης η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας ακύρωσε το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι εναντίον του Λουξεμβούργου στην πόλη της Πάρμα

14.000 άστεγοι
Οι κατοικίες περίπου 8000 ανθρώπων υπέστησαν ολοσχερή η μερική καταστροφή. Αυτοί έρχονται να προστεθούν στους περίπου 6000 αστέγους που άφησε πίσω του ο πρόσφατος σεισμός στην ίδια περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν ακόμη να νιώσουν ασφαλείς, καθώς αναμένονται κι άλλες μετασεισμικές δονήσεις. «Δεν μπορούμε να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους. Σημειώθηκε πριν από εννιά ημέρες ένας σχετικά ισχυρός σεισμός. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να σημειωθεί μείωση της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ακολουθούν ισχυρότατοι μετασεισμοί, όπως τώρα και αυτό θα μπορούσε να κάλλιστα να συνεχιστεί» εξήγησε ο Γερμανός γεωφυσικός Ράινερ Κιντ από το Γερμανικό Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών.

Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα για την παροχή άμεσης βοήθειας στην πληγείσα περιοχή. Η ερχόμενη Δευτέρα (4 Ιουνίου) αναμένεται να ανακηρυχθεί σε ημέρα εθνικού πένθους σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ