12.4 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Θεοδωρικάκος: Ελληνοϊταλική συνεργασία για βιομηχανία, έρευνα και ιδιωτικές επενδύσεις

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Υπουργό Επιχειρηματικότητας Adolfo Urso. Είχαν μια πολύ εννδιαφέρουσα συζήτηση και αντάλλαξαν απόψεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες. Αντικείμενό της ήταν η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας στους τομείς της βιομηχανίας, της έρευνας, της καινοτομίας, των ιδιωτικών […]

Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Υπουργό Επιχειρηματικότητας Adolfo Urso. Είχαν μια πολύ εννδιαφέρουσα συζήτηση και αντάλλαξαν απόψεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.

Αντικείμενό της ήταν η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας στους τομείς της βιομηχανίας, της έρευνας, της καινοτομίας, των ιδιωτικών επενδύσεων και η από κοινού δράση των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή των προτάσεων της έκθεσης Ντράγκι.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε μετά τη συνάντηση:

Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική συζήτηση με τον ομόλογό μου Ιταλό Υπουργό, τον κύριο Urso. Με βασικό αντικείμενο τη διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στους τομείς της βιομηχανίας, της έρευνας και της καινοτομίας και των ιδιωτικών επενδύσεων.

Με την Ιταλία η Ελλάδα έχει εξαιρετικά σημαντικές οικονομικές σχέσεις, θα έλεγα και ισορροπημένες, σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Μοιραζόμαστε όμως και κοινές αντιλήψεις για το παρόν και μέλλον της Ευρώπης, για την ανάγκη της ευρωπαϊκής αυτονομίας και της ασφάλειας. Για την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και τη στενή στρατηγική οικονομική συνεργασία.

Όλα – ως βασικές ιδέες – περιγράφονται και στην έκθεση Ντράγκι, για την οποία συμφωνήσαμε ότι έχει έρθει ο καιρός να αναληφθούν συγκεκριμένες πρακτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εξειδικευτεί και να πάρει σάρκα και οστά για το καλό και την ασφάλεια της ίδιας της ΕΕ.

Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, έχουν έναν πάρα πολύ κρίσιμο και ουσιαστικό ρόλο στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι ενόψει του συμβουλίου στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών στις 4 Φεβρουαρίου στη Ρώμη θα προχωρήσουμε από κοινού μια σειρά από βήματα για την προώθηση και την συνεργασία σε όλους αυτούς τους τομείς.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974
E- mail: press@mnec.gr

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ