Μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησε να εκτονώνεται η ένταση στα Εξάρχεια, μετά από μία νύχτα «πολέμου» στο κέντρο της Αθήνας μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με φόντο και την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, συνολικά 296 προσαγωγές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 43 από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν, 19 εκ των οποίων για επιθέσεις κατά των αστυνομικών.
Εξάλλου, στα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων καήκαν περίπτερα και καταστήματα, έσπασαν στάσεις λεωφορείων και τηλεφωνικούς θαλάμους αλλά και μάρμαρα κτιρίων στην οδό Πανεπιστημίου.
Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων στα Εξάρχεια συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα.

