Παρά τον πετροπόλεμο, τις μολότοφ και τα χημικά, οι διαδηλωτές παρέμειναν επί ώρα στην πλατεία. Τεράστιες καταστροφές σε κτίρια του κέντρου
Οι εικόνες ακραίας βίας του περασμένου Ιουνίου επαναλήφθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας με εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών της Αστυνομίας. Ολα άρχισαν γύρω στις 2 το μεσημέρι την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.

Ομάδα νεαρών άρχισε να σπάει τα πεζοδρόμια στις οδούς Γεωργίου Α’, Πανεπιστημίου και Αμερικής και να πετάει πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ που φρουρούσαν την είσοδο της Βουλής. Οι ταραξίες έριχναν επίσης βόμβες μολότοφ και δυναμιτάκια βάζοντας φωτιά σε ένα από τα φυλάκια που βρίσκονται μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη καθώς και άλλο ένα στην πλαινή είσοδο του κοινοβουλίου.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και λίγη ώρα αργότερα απώθησαν τους διαδηλωτές στα στενά γύρω από την πλατεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καραγιώργη Σερβίας, η Ερμού και η Μητροπόλεως να μετατραπούν σε πεδία μάχης. Οι κουκουλοφόροι έσπαγαν βιτρίνες, έβαζαν φωτιές σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και έριχναν πέτρες ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με χρήση χημικών, υπό τις αποδοκιμασίες σε πολλές περιπτώσεις διαδηλωτών. Κάηκαν όλες οι στάσεις λεωφορείου της Πλατείας Συντάγματος.

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις έγιναν στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Νίκης όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που το φρουρούν αυτές τις ημέρες.
Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν στη Μητροπόλεως έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών τα οποία είχαν μαζευτεί λόγω της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα σύννεφο μαύρου καπνού να δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η κατάσταση εξομαλύνθηκε στην Πλατεία Συντάγματος. Περίπου στις 7 το απόγευμα κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά και προξένησαν καταστροφές στην πλατεία Μοναστηρακίου.

