Μεγαλύτερος είναι φέτος ο αριθμός των παιδιών, πανελλαδικά, που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.
Μετά την ανάρτηση των πινάκων γονείς που είχαν κάνει αίτηση μέσω ΕΣΠΑ για μια θέση στους Παιδικούς Σταθμούς βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη αυτή έκπληξη.
Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, περισσότερα από 37.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του ΕΕΤΑΑ, ανέφερε ότι πέρυσι, 30.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ εκτίμησε ότι φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 37-38.000 παιδιά που δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν από παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολλαπλάσιοι από τις θέσεις που υπάρχουν.
«Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό χρειάζεται χρόνος», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος.

