Στη μάχη της κάλπης ρίχνεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, εν όψει και των διπλών εκλογών του Μαΐου -ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών- με στόχο τη νίκη. Μία νίκη η οποία θα δώσει τη δύναμη στον πρωθυπουργό να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του και να έχει την πρωτοβουλία στις όποιες αποφάσεις και κινήσεις.
Βασικό επιχείρημα του Αντώνη Σαμαρά στην πορεία προς την κάλπη θα αποτελέσει η στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας και η έκφραση ικανοποίησης εκ μέρους τους για την πορεία της οικονομίας της χώρας, καθώς και η ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας.
Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην περιφέρεια αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε τα κόμματα εισέρχονται και επισήμως στην προεκλογική περίοδο.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, επιθυμώντας να προσεγγίσει ψηφοφόρους κάθε πολιτικής κατευθύνσεως και αποχρώσεως, θα καταστήσει εμφανέστερη την πρόθεσή του να κάνει άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε θέματα όπως η ασφάλεια, η αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων, η αξιοποίηση των δημοσίων χώρων και κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορα γνωστά-άγνωστα στοιχεία κ.ά.
Σε ό,τι αφορά, δε, στην πορεία της οικονομίας και στα αποτελέσματα που έχει σε αυτήν η κυβερνητική πολιτική, ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα εκμεταλλευτεί το “ισχυρό χαρτί” του πρωτογενούς πλεονάσματος, που αναμένεται ότι θα επικυρωθεί από τη Eurostat τις αμέσως επόμενες ημέρες, το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, που μετ’ επιτάσεως έχει ζητήσει η χώρα μας μετά και τη συμμόρφωσή της με τις επιταγές της τρόϊκας και το οποίο -κατά τα φαινόμενα- ήδη εξετάζουν οι Βρυξέλλες, καθώς και το ζήτημα της ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

