12.2 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα εκπαιδευτικών – Δύο σε ιδιωτικό και ένα σε δημόσιο σχολείο της Αττικής

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τα κρούσματα κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα, δέκα μόλις μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τα κρούσματα κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα, δέκα μόλις μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εκτός από τα δύο κρούσματα που κατήγγειλε ότι έχουν επιβεβαιωθεί σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αττικής η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, κρούσμα κορωνοϊού έχει εντοπιστεί και σε εκπαιδευτικό σε δημόσιο σχολείο στην Καλλιθέα. Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον ιό μετά την επιστροφή του από τις διακοπές. Πλέον το σχολείο στην Καλλιθέα παραμένει κλειστό για ιχνηλάτηση και απολύμανση.

Από την άλλη, αναφορικά με τα δύο κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής, η ΟΙΕΛΕ, τόνισε στην καταγγελία της ότι το εκπαιδευτήριο δεν είχε ενημερώσει ούτε το υπουργείο Παιδείας ούτε και τους άλλους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε κοινή Συνέντευξη Τύπου προ ημερών, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της Ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς»  έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;
 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ