Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρεμιέρα της 24ωρης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου (13/9). Χιλιάδες πολίτες χρησιμοποίησαν μετρό, τραμ και λεωφορεία, αξιοποιώντας τη νέα δυνατότητα μετακίνησης όλες τις ώρες του Σαββατοκύριακου. Η πρώτη εφαρμογή του μέτρου κύλησε ομαλά, με τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού να ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βρέθηκε επί τόπου για να δει από κοντά τη λειτουργία του συστήματος και υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας:
«Από σήμερα και κάθε Σάββατο κάποιες ζωές θα σωθούν, γιατί οι νέοι θα έχουν έναν ασφαλή τρόπο επιστροφής μετά τη διασκέδαση. Στόχος μας είναι να δώσουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση που θα ανακουφίσει και τους γονείς», ανέφερε μιλώντας στο ΕΡΤNews.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑ.ΣΥ., Θανάση Κοτταρά, ο οποίος τόνισε την ικανοποίηση του οργανισμού:
«Είμαστε χαρούμενοι γιατί για πρώτη φορά εφαρμόζεται 24ωρη λειτουργία του μετρό το Σάββατο και, ακόμη περισσότερο, γιατί χιλιάδες επιβάτες – κυρίως νέοι – αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια».
Η καθιέρωση της 24ωρης λειτουργίας αναμένεται να αλλάξει τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα, προσφέροντας μια ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομική λύση τόσο σε όσους εργάζονται όσο και σε όσους επιλέγουν τη βραδινή διασκέδαση.

