31.5 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Επίθεση Καμίνη στην ΕΛ.ΑΣ για την αστυνόμευση στο κέντρο

Η κατάσταση στο κέντρο, παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών, δεν έχει βελτιωθεί και σε ορισμένους τομείς έχει επιδεινωθεί. Η δημοτική αρχή, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της, τονίζει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση. Οι επισημάνσεις και οι ανησυχίες που εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης έχουν πάντοτε ως στόχο να είναι γόνιμες και εποικοδομητικές, απηχούν τις απόψεις φορέων, και αφορούν:

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στο κέντρο, παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών, δεν έχει βελτιωθεί και σε ορισμένους τομείς έχει επιδεινωθεί. Η δημοτική αρχή, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της, τονίζει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση. Οι επισημάνσεις και οι ανησυχίες που εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης έχουν πάντοτε ως στόχο να είναι γόνιμες και εποικοδομητικές, απηχούν τις απόψεις φορέων, και αφορούν:

  • στη συνέχιση της ροής μεταναστών προς την πρωτεύουσα
  • στον περιορισμένο αριθμό απελάσεων
  • στη μη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των εισερχομένων, σε εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα
  • στην επιβεβλημένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική για την αντιμετώπιση του παραεμπόριου.

Η δημοτική αρχή είναι πάντοτε διαθέσιμη για συνεργασία, χωρίς την οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που σωρεύονται στην Αθήνα. Έχει αποδείξει στην πράξη ότι θεωρεί τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων επιβεβλημένη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολυσύνθετα προβλήματα της πρωτεύουσας.

Συνεχίζεται, στο πλαίσιο αυτό, η στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, αρμόδια για τον συντονισμό, ενώ πρόσφατες είναι σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν για το κέντρο της Αθήνας, με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας».

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ