24.9 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Στις υποσημειώσεις “σκαλώνει” η συμφωνία με τους εταίρους – Επιστολή Τσακαλώτου στην Κομισιόν

Στις υποσημειώσεις φαίνεται να σκαλώνει η συμφωνία με τους δανειστές αφού η χθεσινή τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου, Σταθάκη, Κατρούγκαλου, δανειστών ήταν άκαρπη. Οι εκκρεμότητες που αφορούν στην επιστροφή του ΕΚΑΣ από την 1-1-2016 για την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει αλλά ψηφίστηκε στη Βουλή, τα κόκκινα δάνεια με εγγυήσεις του δημοσίου, τα οποία η κυβέρνηση εξαίρεσε από την πώληση αλλά οι δανειστές επι

Σχετικά Άρθρα

Στις υποσημειώσεις φαίνεται να σκαλώνει η συμφωνία με τους δανειστές αφού η χθεσινή τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου, Σταθάκη, Κατρούγκαλου, δανειστών ήταν άκαρπη. 

Οι εκκρεμότητες που αφορούν στην επιστροφή του ΕΚΑΣ από την 1-1-2016 για την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει αλλά ψηφίστηκε στη Βουλή, τα κόκκινα δάνεια με εγγυήσεις του δημοσίου, τα οποία η κυβέρνηση εξαίρεσε από την πώληση αλλά οι δανειστές επιμένουν ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν κι αυτά, και η κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού στη Βουλή, είναι μερικά από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που κρατούν πίσω την ολοκλήρωση της συμφωνιας για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 7,8 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα αφού οι δανειστές φαίνεται να μη δέχονται την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα καλυφθεί το κενό από την άρση της αναδρομικής ισχύς (1/1/2016) της κατάργησης του ΕΚΑΣ, ενώ στον αέρα βρίσκεται και το ζήτημα της πώλησης των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση δημοσίου.

Από εκεί και μετά πρόβλημα υπάρχει τόσο με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ όσο και με την «κόκκινη γραμμή» του Πάνου Καμμένου όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε επιστολή με αποδέκτες τους Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ