30.7 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Περιορισμένες οι βροχές. Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων. Ήλθε η ώρα του αποχωρισμού με τα 30ρια της θερμοκρασίας. Η εξέλιξη του καιρού όλη τη νέα εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων. Ήλθε η ώρα του αποχωρισμού με τα 30ρια της θερμοκρασίας. Η εξέλιξη του καιρού όλη τη νέα εβδομάδα.

Οι πρώτες 3-4 μέρες της νέας εβδομάδας θα έχουν περισσότερο φθινοπωρινό χρώμα από τις προηγούμενες μέρες. Αν και οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή και στις περισσότερες περιοχές οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δεν γνωρίζουμε αν ο αποχωρισμός με τα 30άρια της θερμοκρασίας θα είναι οριστικός.

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη βόρεια Ελλάδα, αλλά στη νότια χώρα και σε τοπικό επίπεδο είναι νωρίς για κάτι τέτοιο με βάση τουλάχιστον τα κλιματολογικά δεδομένα. Κατά τα άλλα, το επόμενο τριήμερο επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

Την Τρίτη (9/10) στην ανατολική Θεσσαλία – Β. Σποράδες, ανατολική Στερεά –Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη δυτική Ελλάδα αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη (10/10) στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη (11/10) στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κυρίως το πρωί. Στην υπόλοιπη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (12/10) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (13/10) στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ