31.1 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Αρνητικοί οι δικαστές στο νέο αίτημα αποφυλάκισης Καπράνου

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρης Καπράνος, κατηγορούμενος στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, μετά την άρνηση του Συμβουλίου Εφετών να δεχθεί την αίτηση... αποφυλάκισης που υπέβαλε.


Σχετικά Άρθρα

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρης Καπράνος, κατηγορούμενος στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, μετά την άρνηση του Συμβουλίου Εφετών να δεχθεί την αίτηση… αποφυλάκισης που υπέβαλε.


Ο δημοσιογράφος κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Νοέμβριο, για την υπόθεση της αγοράς τον Ιούλιο του 2006 από το ΤΣΠΕΑΘ, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από πολύωρη απολογία ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Γιώργου Λέκκα για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.


Με την προσφυγή του ο Δημήτρης Καπράνος ζητούσε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων, αίτημα που δεν έκανε δεκτό, στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Καραγιάννη .


Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Καπράνου, περιλαμβάνονται στοιχεία που προέκυψαν στην πορεία της ανάκρισης, που τον συνδέουν με εμβάσματα ύψους 1,887 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του και φέρονται να εμβάστηκαν αμέσως μετά την αγορά του επίμαχου ομολόγου.

Από την άρση τραπεζικού απορρήτου και τη διαβίβαση στο Εφετείο ογκωδέστατου φακέλου με στοιχεία από την Ελβετία, φαίνεται να προκύπτει ότι στο όνομα του Δημήτρη Καπράνου εμβάστηκαν, λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου, ποσά ύψους 1,887 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούσε στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης.

Τα επίμαχα ποσά φαίνεται να ακολούθησαν διαδρομή με αφετηρία πρόσωπο που σχετίζεται με την χρηματιστηριακή εταιρία ΤΡΩΥΛΟΣ…., που ενεπλάκη στην αγορά του ομολόγου, προς άλλο πρόσωπο, φίλο του Καπράνου και πρώην πρόεδρο κρατικού Νοσοκομείου και από αυτόν στον δημοσιογράφο.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ