26.5 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Αιμορραγία 9 δισ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία από το παρεμπόριο

Οι απώλειες θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και "λουκέτων" που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία εξαιτίας του παραεμπορίου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.

Σχετικά Άρθρα

Οι απώλειες θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και “λουκέτων” που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία εξαιτίας του παραεμπορίου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.

Αυτά υπενθυμίζει, σε δήλωσή του για τη δράση του παραεμπορίου, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης και σημειώνει ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, “έχει δείξει τη βούληση να συνδράμει στην πάταξη του εν λόγω φαινομένου, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, με την ένταξη θετικών διατάξεων στο πολυνομοσχέδιο, για την καλύτερη εποπτεία του υπαίθριου εμπορίου”.

Κάλεσε δε, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και τους Έλληνες καταναλωτές “να μην πετάνε τα λεφτά τους στο δρόμο”.
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρει:

«…Το παραεμπόριο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά. Χιλιάδες προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας, κατακλύζουν τα πεζοδρόμια των μεγάλων εμπορικών δρόμων, υπονομεύοντας τη λειτουργία των νόμιμων, στεγασμένων και υπαίθριων, εμπορικών επιχειρήσεων.

Αυτή η κατάσταση στερεί πολύτιμους πόρους από το ελληνικό δημόσιο και ενισχύει μία αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στα κέντρα των μεγάλων ελληνικών πόλεων (…)

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο τζίρος του παραεμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, υπολογίζεται ετησίως στα 25 δις ευρώ, που στερούν από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δις από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη. Οι απώλειες θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και «λουκέτων» που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία του παραεμπορίου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.

Ο αγώνας για την στήριξη του νόμιμου εμπορίου πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς συμβιβασμούς. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και τους Έλληνες καταναλωτές “να μην πετάνε τα λεφτά τους στο δρόμο”…»

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ