26.4 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Ομιλία Γ. Κωνσταντάτου στο Ελληνικό

Την Πέμπτη το βράδυ, 21-10-10, μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο Ελληνικού της παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία.

Σχετικά Άρθρα

Την Πέμπτη το βράδυ, 21-10-10, μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο Ελληνικού της παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Γιατί με την παρουσία όλων εσάς εδώ μας δίνετε την τιμή να αποκαλούμαστε πλέον όλοι και Ελληνικώτες και Αργυρουπολίτες. Και αυτό είναι το ζητούμενο αυτών των εκλογών και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ , που αυτή η παράταξη θέλει να εφαρμόσει για ένα καλύτερο δήμο. Μία σάρκα με μια ψυχή, όλοι μαζί πλέον θα πορευτούμε», είπε στην αρχή της ομιλίας του, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του σε όλες και όλους, και ειδικά στον κόσμο του Ελληνικού, για το δυναμικό παρόν του.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα νέα, ικανά και καταξιωμένα στελέχη της, τα οποία, όπως είπε «είναι έτοιμα να αναλάβουν τώρα τις ιστορικές ευθύνες τους και να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή, απολογούμενοι στους πολίτες για το έργο που θα εκτελέσουν».
«Δεν έχουμε δαχτυλίδια, δεν είμαστε κληρονόμοι, δεν έχουμε το αριστοκρατικό δίκαιο της διαδοχής, ούτε είμαστε τιμητές κανενός από αυτούς που διοίκησαν το Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Τους τιμάμε όλους. Εμείς είμαστε αγγελιοφόροι ενός μηνύματος ενότητας, αλλαγής, ανανέωσης και προοπτικής» τόνισε με έμφαση καταχειροκροτούμενος.

Υπενθύμισε το ιστορικό της ίδρυσης της παράταξης το Μάρτιο 2010 από 300 και πλέον δημότες όλων των πολιτικών αποχρώσεων, μιας παράταξης που «ήρθε ως συνέχεια μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας ανθρώπων που αποφάσισαν με θάρρος και τόλμη να βγουν μπροστά για να χτυπήσουν το κατεστημένο. Ολους αυτούς που, ειδικότερα στην Αργυρούπολη, κρατάνε γαντζωμένοι για 40 τόσα χρόνια τα ηνία της εξουσίας. Αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Βγήκαμε στην ακτή καίγοντας τα πλοία πίσω μας . Για εμάς δεν υπάρχει, παρά μόνο μία πορεία, πορεία προς το μέλλον, πορεία προς τα μπρός, πορεία προς τη νίκη, γιατί πρέπει να νικήσει η νέα γενιά, πρέπει να έρθει η ποθούμενη Αλλαγή. Και δεν δεχόμαστε από κανένα να μας πει πως δεν δικαιούμαστε να αγωνιστούμε » τόνισε με έμφαση καταχειροκροτούμενος.

Αναφέρθηκε στο νέο ύφος και ήθος της παράταξης, η οποία «θα μπορούσε και αυτή να κλείσει την Ιασωνίδου για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αλλά δεν το έκανε, ούτε θα το κάνει, δείχνοντας έτσι έμπρακτα μια νέα νοοτροπία, που θέλει να σέβεται τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τις δουλειές τους» υπογράμμισε, καταχειροκροτούμενος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην καταστροφή από άγνωστους του εκλογικού περιπτέρου της παράταξης στο Ελληνικό που «Προκάλεσε σε πολλούς λύπη, απογοήτευση αλλά και θυμό. Για μένα όμως δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό. Γιατί όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα εγώ και τα στελέχη μας είμαστε αποδέκτες απειλών. Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας από αυτούς που φοβούνται. Από αυτούς που φοβίζουν ακόμη και δημοτικούς υπαλλήλους να μην παραστούν στις εκδηλώσεις μας» τόνισε δίνοντας σχετικό παράδειγμα από το δήμο Αργυρούπολης. «Τονίζω όμως ότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε ο δήμος, ούτε οι πολίτες, ούτε η δημαρχία. Περαστικοί είμαστε όλοι μας για όσο μας θέλει ο λαός και ας το καταλάβουν ορισμένοι, επιτέλους. Κανένας δεν ανήκει σε κανένα. Για εμάς ο σεβασμός στον άλλο είναι μια βασική αρχή, το κυρίαρχο συναίσθημα στη συμπεριφορά μας, ενώ τα φαινόμενα αυτά μας στενοχωρούν» κατέληξε καταχειροκροτούμενος και πάλι.

«Ολοι οι πρώην και νυν δήμαρχοι έχουν συνασπισθεί επικριτικά εναντίον μας, παίρνοντας τηλέφωνο τους δημότες να μην μας ψηφίσουν, γιατί είμαστε …νέοι, και ότι θα πρέπει να ψηφίσουν τους ίδιους που κατεβαίνουν τώρα ως δημοτικοί σύμβουλοι για να κάνουν, δήθεν, αυτά που δεν έκαναν ως δήμαρχοι στις θητείες τους. Ετσι όμως δεν δείχνουν οι ίδιοι σεβασμό στην ιστορία τους και το κόμμα τους που τους στήριξε τόσα χρόνια. Αλλά ο λαός θα δώσει σε εμάς την τελική νίκη και σε αυτούς, τους γαντζωμένους για τόσα χρόνια στην εξουσία, το μάθημα που τους αξίζει» συμπλήρωσε, αποσπώντας τις επιδοκιμασίες και τα θερμά χειροκροτήματα των παριστάμενων δημοτών.

Αναφέρθηκε, τέλος, στα Οράματα, τους στόχους και τις 33 δεσμεύσεις του, με προεξάρχουσες εκείνες των μέτρων κοινωνικής στήριξης και αρμονικής συνένωσης των δύο δήμων «που εμείς έχουμε και την ικανότητα, και το σθένος και τη δύναμη να κάνουμε πράξη. Και να είστε βέβαιοι πως θα το πετύχουμε» κατέληξε με τον κόσμο όρθιος να τον χειροκροτεί»

Ακολούθησε σύντομος θερμός χαιρετισμός από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Ζωγόπουλο και η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα, των λοιπών υποψήφιων συμβούλων Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ