27 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Ερωτήσεις προς τον πρόεδρο ΔΣ Αργυρούπολης-Ελληνικού

Παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δημ.Συμβούλιο για το θέμα των απλήρωτων ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων στο ΚΕΠΑΙΜΕ(ταμεία δημοσίου),που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων,όπως επίσης στα ίδια τα ταμεία.Χρήματα εισπράχτηκαν από τους εργαζόμενους,αλλά δεν αποδόθηκαν στα ταμεία.Τι εξελίξεις υπάρχουν,τι θα κάνει η νέα δημ. Αρχη.

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Α. Παπασπύρου

Θέμα 1
Ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων ΚΕ.ΠΑΙ.ΜΕ.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δημ. Συμβούλιο για το θέμα των απλήρωτων ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων στο ΚΕΠΑΙΜΕ (ταμεία δημοσίου),που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων,όπως επίσης στα ίδια τα ταμεία. Χρήματα εισπράχτηκαν από τους εργαζόμενους,αλλά δεν αποδόθηκαν στα ταμεία.Τι εξελίξεις υπάρχουν, τι θα κάνει η νέα δημ. Αρχη.

Θέμα 2
Καθαρίστριες σχολείων.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του νόμου 3870|2010, ΦΕΚ 138Αοι καθαρίστριες αορίστου χρόνου, μεταφέρονται στους δήμους από 1|1|2011,σε προσωποπαγείς θέσεις.Εχουμε δηλ. κατάργηση οργανικότητας. Οι συγχωνεύσεις νομικών προσώπων θα δημιουργήσουν πιθανά πλεονάζον προσωπικό,όπως και οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων,με ενδεχόμενες απολύσεις.

Μεταφορά στους δήμους έχουμε και για τις συμβασιούχες καθαρίστριες. Με τις εξελίξεις στα εργασιακά και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,η προυπηρεσία των ήδη εργαζομένων δεν θα μετρά για τις νέες προσλήψεις.Ηιδιωτικοποίηση προχωρά σε όλους τους τομείς στους δήμους.Μετακυλίεται το κόστος σε γονείς-εργαζόμενους και στον τομέα καθαριότητας των σχολείων, με εταιρίες και συνεργεία να αλώνουν και αυτό τον τομέα. Ζητάμε:

  • Καμιά σύμπραξη του δήμου και ιδιωτών στον τομέα καθαριότητας(εργολάβοι-συνεργεία)
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης(νηπ|α –μισή ή μία ώρα τη μέρα, με 58ευρώ το μήνα)
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά,ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών

Δεδομένου ότι οι συμβασιούχες καθαρίστριες πληρώνονται (παράνομα) από τις σχολικές επιτροπές σε μηνιαία βάση,έχει εξεταστεί το θέμα της πληρωμής τους, με την ενιοποίηση των σχ. Επιτροπών σε δύο ανά δήμο,ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα πληρωμών;

Ο επικεφαλης: Λιάππης Θ.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ