13.2 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Αποχωρεί το Κατάρ από το Ελληνικό

Εκτός της διεκδίκησης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού βγαίνει για μία ακόμη φορά το Κατάρ. Η εταιρεία Qatari Diar, η οποία είναι θυγατρική της Qatar Authority Investment, ενημέρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σχετικά Άρθρα

Εκτός της διεκδίκησης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού βγαίνει για μία ακόμη φορά το Κατάρ.

Η εταιρεία Qatari Diar, η οποία είναι θυγατρική της Qatar Authority Investment, ενημέρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Φήμες ότι το Κατάρ δεν θα υποβάλει τελικά προσφορά υπήρχαν εξαρχής, μιας και από το 2010 οι Καταριανοί αμφιταλαντεύονταν για τη συμμετοχή τους ή μή στο διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Qatari Diar, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ τον Απρίλιο του 2012, οχτώ μήνες μετά απέσυρε το ενδιαφέρον της. Ο λόγος, τον οποίον είχε παρουσιάσει τότε η εταιρεία, ήταν ότι επιθυμούσε διακρατική συμφωνία, ένα αίτημα που – σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης – θα έβρισκε αντίθετες τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μετά από διαβουλεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και κυβερνητικών στελεχών η Qatari Diar επανήλθε στη διαγωνιστική διαδικασία το Φεβρουάριο του 2013, για να αποχωρήσει εκ νέου τώρα.

Πλέον απομένουν τρεις διεκδικητές για το έργο: Ο ισραηλινός όμιλος “Elbit”, η “Lamda Development”, που ανήκει στον όμιλο Λάτση, και η βρετανική εταιρεία “London & Regional Properties”. Και οι τρεις διεκδικητές έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν Μαραθώνιο διαβουλεύσεων τόσο με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να επιλυθούν θέματα σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, όσο και με υποψηφίους συνεταίρους δεδομένου ότι το έργο λόγω μεγέθους δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί από έναν και μόνο επενδυτή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Κατάρ μπορεί να αποχωρεί από τον διαγωνισμό για το Ελληνικό, δεν αποσύρει όμως το ενδιαφέρον του από την Ελλάδα, αφού βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά άλλων ακινήτων στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ