32.3 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Δύο νεκροί σε σύγκρουση αλιευτικού σκάφους με υδροφόρα ανοιχτά της Αίγινας

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Αίγινας. Κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» με δύο επιβαίνοντες ηλικίας 74 και 62 ετών, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με το υδροφόρο πλοίο «Αίγινα 2», 2,5 ναυτικά

Σχετικά Άρθρα

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Αίγινας.

Κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες το  αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» με δύο επιβαίνοντες ηλικίας 74 και 62 ετών, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με το  υδροφόρο πλοίο «Αίγινα 2», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ 7:30 και 8:10 το πρωί με το αλιευτικό να βυθίζεται σχεδόν αμέσως.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος -σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνώριζαν κολύμπι- περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας και αμέσως τα μετέφεραν στην Αίγινα. Εκεί τα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Δήμαρχος Αίγινας: Μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν

Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης σε δηλώσεις του μετά το δυστύχημα ανέφερε «Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες».

Ο κ. Μούρτζης μιλώντας στο enikos.gr πρόσθεσε «είναι ένας δίαυλος. Είναι μια δίοδος μεταξύ δύο νησιών. Πάνω σ’ αυτό σημείο πρέπει να συνέβη το δυστύχημα».

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος ο δήμαρχος είπε «δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ότι μου λένε, μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν».

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ