25.8 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Tο ΣΔΟΕ κατέσχεσε 21 τόνους “ανώνυμου” καφέ

Κύκλωμα που διακινούσε μη πιστοποιημένα –ως προς την προέλευσή τους- τρόφιμα εντόπισε και εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

Κύκλωμα που διακινούσε μη πιστοποιημένα –ως προς την προέλευσή τους- τρόφιμα εντόπισε και εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 13 – 14 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκια υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας, διενήργησαν ελέγχους σε δύο επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μετά την έρευνα αυτή:

1. Κατέσχεσαν, σε επιχείρηση χονδρεμπορίου ειδών Super Market, στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης:

α) Δεκαέξι χιλιάδες τετρακόσια πέντε (16.405) κιλά στιγμιαίου καφέ χύμα,

β) διακόσια είκοσι οκτώ (228) κιλά συσκευασμένου στιγμιαίου καφέ (415 τεμάχια),

γ) τρεις χιλιάδες τριακόσια ογδόντα τρία (3.383) κιλά συσκευασμένου καφέ (5.958 τεμάχια), επώνυμης αλλοδαπής εταιρείας

δ)πενήντα επτά (57) κιλά συσκευασμένου στιγμιαίου καφέ (105 τεμάχια), επώνυμης αλλοδαπής εταιρείας του χώρου

ε) μεγάλη ποσότητα αυτοκόλλητων σημάτων καθώς και ετικέτες επικόλλησης που χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες άλλης επώνυμης αλλοδαπής εταιρείας καφέ,

στ) ένα μηχάνημα τυποποίησης-συσκευασίας καφέ και

ζ) ένα μηχάνημα άλεσης – επεξεργασίας καφέ.

Το σύνολο των εμπορευμάτων και τα μηχανήματα κατασχέθηκαν για παραβίαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, καθόσον για τις ανωτέρω ποσότητες καφέ, ζητήθηκαν και δεν προσκομίσθηκαν τα παραστατικά νόμιμης εισαγωγής καθώς και τα αποδεικτικά καταβολής των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Β. σε αδήλωτη αποθήκη επιχείρησης εμπορίου ενδυμάτων, στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης, κατέσχεσαν 410 τεμάχια ειδών ένδυσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις – πραγματογνωμοσύνες των νομίμων δικαιούχων των σημάτων, έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού (απομιμητικά). Τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου, κατ΄ εφαρμογή του Ν.4155/2013 περί παραεμπορίου. 

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ