27 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Παρενοχλούσε σεξουαλικά 11χρονη μέσω facebook

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 24χρονου, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού, ο οποίος εείχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή αδικήματα.

Σχετικά Άρθρα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 24χρονου, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού, ο οποίος εείχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή αδικήματα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσέγγισε την 11χρονη κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και μετά από διαδικτυακή συνομιλία που είχαν (chat), την προέτρεψε να του αποστείλει φωτογραφίες της, χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις που προσέβαλλαν παράλληλα την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος, για τον οποίο προέκυψε ότι αποκτούσε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνδέσεις διαδικτύου ανυποψίαστων πολιτών χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα και μέσω των συνδέσεων αυτών προέβαινε σε κακόβουλες πράξεις.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 24χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μέσω των οποίων συνδεόταν στην επίμαχη ιστοσελίδα ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν αποκλειστικός χρήστης των επίμαχων προφίλ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios – android: CYBERKID
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ