6.2 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Δολοφονία τοπογράφου: Ξεκινά η έρευνα στα κινητά του 44χρονου συλληφθέντα

Φως στην υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό, αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη που βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο διαμέρισμά του, και τα οποία βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυν

Σχετικά Άρθρα

Φως στην υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό, αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη που βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο διαμέρισμά του, και τα οποία βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο όγκος δεδομένων του κινητού του θύματος είναι τεράστιος και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας. Παράλληλα, σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, που εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε.

Όπως αναφέρουν, ακόμη, οι πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γυναίκα έδειξαν φωτογραφία του ατόμου που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός και τη ρώτησαν αν τον γνωρίζει. Εκείνη απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο φερόμενος ως δράστης, που εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη (11/07).

Υπενθυμίζεται ότι, στην  κρύπτη που εντοπίστηκε στο σπίτι του 44χρονου κατηγορούμενου στο Ψυχικό, μέσα σε ψευδοροφή έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM. 

Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια συγκεντρώθηκαν και άλλα αντικείμενα και τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα.

Ο 44χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Ο ηθικός αυτουργός 

Μετά τη σύλληψη του 44χρονου φερόμενου δράστη, οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού.

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος», τονίζουν πηγές της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», προσθέτουν.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ