Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένας 53χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν από τις γαλλικές Αρχές με δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απάτες.
Ο 53χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της 9ης Αυγούστου 2026, κατά την άφιξή του στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των γαλλικών Αρχών, ο άνδρας φέρεται να είχε συστήσει κατά το διάστημα 2013-2018 στη Λυών εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων, σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, προχωρούσε σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Παράλληλα, φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διεθνούς απάτης που σχετίζεται με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).
Μετά τη σύλληψή του, ο 53χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.

