Εγκληματική επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καταγγέλει η Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα, σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2014, σήμερα το πρωί, στις 11.30, τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής διενεργούσαν ελέγχους για την εφαρμογή των διατάξεων περί Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και λοιπούς Μετρολογικούς Ελέγχους.
Όταν πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επί της οδού Ιδομενέως στο Ίλιον, προκειμένου να εφαρμόσουν τα αναφερόμενα στο με αρ. πρωτ. έγγραφο του ΥΠ.ΑΝ, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στο πρατήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Αμέσως κλήθηκε η Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Περιφέρειας η Άμεση Δράση άργησε να φτάσει στον τόπο του συμβάντος.
Η αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής ήταν άμεση τόσο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών όσο και προς τις αστυνομικές αρχές.
Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και ζήτησε να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για τη σύλληψη και τη δίωξη των υπευθύνων της επίθεσης ενώ επικοινώνησε και με τα οικεία αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου μετέβη άμεσα στο σημείο της επίθεσης προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και να συνδράμει τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής υπογραμμίζει την κατηγορηματική βούλησή της να πατάξει τη διαφθορά και να συνδράμει τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, τα οποία πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και υποσκάπτουν τη λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας.

