8.7 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Ερχονται πάρκα σκύλων σε Πεδίο Άρεως & Πάρκο Τρίτση 

Την δυνατότητα ίδρυση και λειτουργίας περιφραγμένων πάρκων σκύλων στο Πεδίο του Άρεως και στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών μέσω του σχεδίου νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: “Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, σύσταση Ελληνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων και λοιπές διατάξεις”. Ειδικότερα μέσω του νομοσχεδίου […]

Σχετικά Άρθρα

Την δυνατότητα ίδρυση και λειτουργίας περιφραγμένων πάρκων σκύλων στο Πεδίο του Άρεως και στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών μέσω του σχεδίου νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: “Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, σύσταση Ελληνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων και λοιπές διατάξεις”.

Ειδικότερα μέσω του νομοσχεδίου πέρα από τους δήμους δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης πάρκων σκύλων και στην Περιφέρεια Αττικής για να το κατασκευάσει μέσα στο Πεδίο του Αρεως αλλά και στην Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», εντός του ομώνυμου Πάρκου.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο 111, του νομοσχεδίου, στο οποίο σημειώνεται:

Ίδρυση και λειτουργία περιφραγμένων πάρκων σκύλων στο Πεδίο του Άρεως και στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 30 και παρ. 14 άρθρου 45 ν. 4830/2021

  1. Στην παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4830/2021 (Α΄ 169), περί ίδρυσης και λειτουργίας περιφραγμένων πάρκων σκύλων, προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Κάθε δήμος δύναται να κατασκευάζει και να λειτουργεί περιφραγμένα πάρκα σκύλων για την εξασφάλιση χώρου άσκησής τους. Κατ’ εξαίρεση, περιφραγμένα πάρκα σκύλων δύνανται να κατασκευάζουν και να λειτουργούν, εκτός από τους δήμους, η Περιφέρεια Αττικής εντός του Άλσους του Πεδίου Άρεως, και το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης»» του άρθρου 51 του ν. 4414/2016 (Α΄ 149), περί σύστασης, επωνυμίας, έδρας και εποπτείας, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) κατόπιν εισήγησης του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  1. Στην παρ. 14 του άρθρου 45 του ν. 4830/2021, περί εξουσιοδοτικών διατάξεων, προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 14 διαμορφώνεται ως εξής:

«14. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθορίζονται οι κανόνες και το ωράριο λειτουργίας των περιφραγμένων πάρκων σκύλων εντός της εδαφικής περιφέρειας κάθε δήμου, ο διαχωρισμός μικρόσωμων και μεγαλόσωμων σκύλων για την είσοδο στα πάρκα, ο μέγιστος αριθμός σκύλων ανά συνοδό και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την ομαλή λειτουργία των περιφραγμένων πάρκων σκύλων. Για τα περιφραγμένα πάρκα σκύλων εντός του Άλσους του Πεδίου Άρεως και του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου εκδίδεται από το οικείο περιφερειακό συμβούλιο και το οικείο διοικητικό συμβούλιο αντίστοιχα.».

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ