Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα, καθώς στην περιοχή φυσούν ισχυροί άνεμοι.
Η φωτιά είναι μεγάλη και απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για να γίνει εκκένωση του οικισμού.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο και είναι κοντά σε σπίτια. Για αυτό εστάλη και μήνυμα από το 112 αναφέροντας πως «αν βρίσκεστε στο Μαρκάτι Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Λαύριο».
Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς όπως αναφέρει το newsit.gr, καθώς όπως είπε αυτόπτης μάρτυρα υπήρξε υπάλληλος του Δήμου.
«Κύριος στόχος μας είναι να μην απλωθεί η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.
Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.
Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.


