“Ο Άλιμος όλο και πιο κοντά στην δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης”. Αυτό ανήγγειλε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στα εγκαίνια της έκθεσης “Εν δε φάει και όλεσσον”, του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 11/5 στο Πνευματικό Κέντρο Εκτελωνιστών επί της Λεωφ.Ιωνίας αρ.96 και την οποία συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αλίμου με τον χώρο Τέχνης Trii Art Hub, και με επιμέλεια της Δάφνης Στεφανίδου.
Ο δήμαρχος Αλίμου στον χαιρετισμό του εξέφρασε την μεγάλη χαρά της Δημοτικής αρχής για την φιλοξενία της έκθεσης του μεγάλου καλλιτέχνη, ζωγράφου και πρώην πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, γιατί συσπειρώνονται γύρω από τις πολιτιστικές τους προσπάθειες και τα διάφορα εκπαιδευτικά ή καλλιτεχνικά προγράμματα, κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης του τόπου.
Πιο συγκεκριμένα, ο εξαίρετος καλλιτέχνης τιμά σχεδόν μισό αιώνα την τέχνη των εικόνων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερασπιζόμενος εκείνη την αισθητική που συμφιλιώνει το επικό και το δραματικό στοιχείο, τον έρωτα και το πένθος.
Κλείνοντας δε, αναφέρθηκε και στην δημιουργία της Πινακοθήκης, λέγοντας τα εξής: “Από τη θέση αυτή θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε Δημότη μας ότι, η υλοποίηση μιας Δημοτικής Πινακοθήκης, αντάξιά μας, είναι όλο και πιο κοντά και ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για εκείνο τον πολιτισμό που βελτιώνει το πολιτιστικό επίπεδο του συνόλου”.
Να σημειωθεί, τέλος, πως, η έκθεση θα συνεχιστεί στον χώρο τέχνης Trii Art Hub, Δράκου 9, Κουκάκι, μετρό Συγγρού Φιξ, από 14 έως 30 Ιουνίου 2018, την οποία θα προλογίσει και πάλι ο Μάνος Στεφανίδης.



O δημιουργός Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης με τις μαθήτριές του Ειρήνη Παπαδημητρίου (αριστερά) και Μαρία Χρυσοχοϊδου.

Ο καλλιτέχνης με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

Ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης και ο αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής.


Ο Δήμαρχος και ο ζωγράφος με τους Παύλο Παπαδημητρόπουλο (αριστερά) και δεξιά Στέφανο Διαμαντή και Γιάννη Βέργη.


