27 C
Athens

Πρωτοσέλιδα

Εορτολόγιο

Άλιμος: Οι ανεξαρτητοποιήσεις, ο προϋπολογισμός και η πλειοψηφία που… δεν χάθηκε

Με αφορμή την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου του δημάρχου κ. Ρούσση, που είχε ως συνέπεια να μην περάσει ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος, θα σχολιάσουμε αναφορές περί πλειοψηφίας, στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δημοτικών συμβουλίων, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και, κατόπιν αιτ

Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου του δημάρχου κ. Ρούσση, που είχε ως συνέπεια να μην περάσει ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος, θα σχολιάσουμε αναφορές περί πλειοψηφίας, στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δημοτικών συμβουλίων, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και, κατόπιν αιτήματος 11 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, το θέμα για την κήρυξη από το ΚΑΣ, ενός σημαντικού τμήματος του Αλίμου, ως αρχαιολογικού χώρου. 

Μετά την ανεξαρτητοποίηση τριών δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης (Δήμου, Παναγουλόπουλος, Γιαννακόπουλος), εμφανείς ήταν οι αναφορές (και προφανώς και το ζητούμενο) εκ μέρους της αντιπολίτευσης, της διαφαινόμενης, κατ’ αυτούς, απώλειας της πλειοψηφίας εκ μέρους της διοίκησης. 

Στην προκειμένη περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έχει χάσει την πλειοψηφία, ακόμα και με τις τελευταίες ανερξατητοποιήσεις, χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του πρώην δημάρχου Θάνου Ορφανού και η… αγωνία να αναδειχθεί ως ισχύουσα πραγματικότητα. 

“Αφού θεωρείται ότι δεν έχουμε την πλειοψηφία, ορίστε, πάρτε εσείς, της αντιπολίτευσης, απόφαση”, αντέτεινε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. (Η συζήτηση έγινε στο θέμα για τους αρχαιολογικούς χώρους). 

Φυσικά απόφαση δεν πήρε η αντιπολίτευση αφού η διοίκηση δεν έχει χάσει την πλειοψηφία, όμως από τη συζήτηση αυτή αναδείχθηκαν οι πραγματικές προθέσεις όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν τελευταία και οι διεργασίες που γίνονταν και γίνονται ακόμα προκειμένου να “στριμωχθεί” η διοίκηση στη γωνία του ρινγκ. 

Η “τακτική” αυτή, που στις περισσότερες των περιπτώσεων ανεξαρτητοποίησης υποκρύπτει αυτόν ακριβώς τον απώτερο σκοπό, δημιουργεί σκέψεις για το πως θα είναι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όταν και εάν εφαρμοστεί η απλή αναλογική που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Τι ακριβώς θα συμβαίνει όταν για διάφορους αντιπολιτευτικούς λόγους οι σύμβουλοι άλλων παρατάξεων που θα συμμετέχουν αναγκαστικά και λόγω απλής αναλογικής στις αποφάσεις του δήμου αποφασίζουν ότι θέλουν να “στριμώξουν” το Δήμαρχο στη γωνία του ρινγκ;

Προφανώς θα μένουν οι δήμοι χωρίς προϋπολογισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη λειτουργία του Δήμου, όπως ο Δήμος Χαλανδρίου, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχός του ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πέρα όμως από αυτό, την ώρα που στη χώρα όλα έχουν ανατραπεί μετά από τα 7 χρόνια των ισοπεδωτικών μνημονίων, εκτός και όλων των άλλων, είναι θλιβερό να βλέπεις ακόμα ανθρώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να σκέφτονται και να κινούνται με παλαιομοδίτικες και παλαιοκομματικές συμπεριφορές, που δεν προάγουν το κοινό συμφέρον αλλά αμιγώς το προσωπικό. 

Ιδιαίτερα όταν οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την ανεξαρτητοποίησή τους φαντάζουν έως και… αστείοι. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο προϋπολογισμός του 2018 του Δήμου Αλίμου, εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και επιπλέον, με την ψήφο δύο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, των κυρίων Μέξα και Ευαγγελίου.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγραφή στο Newsletter

Οι κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας, απευθείας στο email σου. Κάνε εγγραφή και ενημερώσου καθημερινά με όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Με την εγγραφή σας στην λίστα παραληπτών ενημερωτικών emails (newsletter) δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.
Το website VimaOnline.gr, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, σας αποστέλλει ενημερωτικά newsletters. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε ειδησεογραφικά newsletters, απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

Εγγραφείτε στο vimaonline.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις της περιοχής σας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από τα Νότια Προάστια και την Περιφέρεια Αττικής, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, στο VimaOnline.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ