Η εξάρθρωση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης κλεμμένων κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε από μια φαινομενικά «απλή» ληστεία στον Άλιμο και κατέληξε στην αποκάλυψη ενός πραγματικού «θησαυροφυλακίου» συσκευών στο κέντρο της Αθήνας.
Από τις 23 Νοεμβρίου 2025, δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 35 ετών, βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς συνελήφθησαν στην περιοχή της Ομόνοιας με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και τρίτο άτομο, το οποίο έχει ήδη ταυτοποιηθεί.
Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλίμου διερεύνησαν ληστεία σε βάρος ανήλικων στα Νότια Προάστια. Αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα εντόπισαν το ηλεκτρονικό στίγμα των κλεμμένων κινητών, το οποίο τούς οδήγησε σε κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ στην Ομόνοια.
Η επιχείρηση που ακολούθησε ήταν άμεση. Κλιμάκιο της υπηρεσίας του Αλίμου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έφοδο στο κατάστημα. Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλεμμένα κινητά των ανηλίκων εκτεθειμένα στη βιτρίνα, έτοιμα να πωληθούν σε ανυποψίαστους πελάτες.
Η ενδελεχής έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε την πραγματική έκταση της παράνομης δραστηριότητας. Στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν συνολικά 290 κινητά τηλέφωνα, 25 τάμπλετ και δεκάδες εξαρτήματα αμφίβολης προέλευσης. Ανάμεσά τους και μία συσκευή που είχε δηλωθεί ως κλεμμένη από τον Ταύρο σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα, στις 24 Οκτωβρίου.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη χαρτογράφηση της δραστηριότητας του κυκλώματος, που φαίνεται πως διακινούσε συστηματικά κλεμμένες συσκευές στην αγορά του κέντρου.

