ΑΛΙΜΟΣ

Τα είπαν και τα ξεκαθάρισαν στον Άλιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 1 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 14:11

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Θάνος Ορφανός, ζήτησε το λόγο προ ημερήσιας διάταξης  σχετικά με τα όσα δημοσίως λέει τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Τσαμπαρλής, σ' ότι αφορά την πρωτόδικη πρόσφατη ποινή που του επεβλήθη, αναφορικά με την παράτυπη πρόσληψη των 17 (τότε) συμβασιούχων στο Δήμο, την οποία είχε κάνει κατά τη διάρκεια της πρώτης δημαρχιακής του θητείας.

Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή, και με τα όσα είπε ο δήμαρχος, ανοίγοντας το θέμα αυτό.

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν ξεκινήσει η αποψινή μας συνεδρίαση, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα, προκειμένου να το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι και να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων. Θα παρακαλούσα, επίσης, στη συνέχεια, να λήξει το ζήτημα αυτό σήμερα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Τσαμπαρλής για δεύτερη φορά, μέσα σε δεκαπέντε μέρες, χρησιμοποιεί, για δικούς του λόγους, πολιτικούς λόγους, μία απόφαση καταδικαστική, πρωτόδικη, δική μου, την οποία γνωρίζει όλο το δημοτικό συμβούλιο, που είναι σχετική με το θέμα της νομιμοποίησης των δεκαεπτά υπαλλήλων.

Πραγματικά, είναι μία απόφαση του Δ.Σ., την οποία, θυμίζω, την ψηφίσαμε ομόφωνα όλοι και ως εκ τούτου, την έχει ψηφίσει και ο ίδιος ο κύριος Τσαμπαρλής. Και με την έμμεση τηλεφωνική επιβεβαίωσή του, αλλά και από πληροφορίες που είχα, γιατί δεν ήμουν παρών στις δύο συγκεντρώσεις που έγιναν από τη Ν.Δ, και την παράταξή του στον Άλιμο, αναφέρθηκε στην καταδίκη μου αυτή την πρωτόδικη, και ότι αυτή τη στιγμή εγώ είμαι πολιτικά έκθετος, από την πρωτόδικη αυτή καταδίκη μου, την οποία όλοι ξέρετε.

Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο, παρά να υλοποιήσω την ομόφωνη απόφαση που πήραμε εδώ μέσα. Ήταν υλοποίηση της απόφασής μας που βρισκόταν σε εκκρεμμότητα από το 2007, από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και την οποία εγώ έκανα πράξη ως όφειλα.

Την πρώτη φορά που ο κ. Τσαμπαρλής αναφέρθηκε σ' αυτό λοιπόν, εγώ δεν ασχολήθηκα. Όμως, κι επειδή το επανέλαβε για δεύτερη φορά, θα ήθελα να το συζητήσουμε απόψε, προκειμένου να λήξει αυτό το ζήτημα σήμερα εδώ, μια και είναι παρών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο.

Νίκος Τσαμπαρλής: "Έντιμη και προσεκτική προσέγγιση"

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής της παράταξης "Άλιμος - Όλοι μαζί" κ. Τσαμπαρλής είπε: "Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως, διαφορετικά διαχειριζόμαστε το μύθο και διαφορετικά την πραγματικότητα.

Όταν ένα γεγονός είναι πραγματικό, έχει ο καθένας μας το δικαίωμα να το επικαλείται και θα κριθεί ανάλογα με τον τρόπο που το διαχειρίζεται και τον τρόπο που το επικαλείται". 

Συνέχισε δε, λέγοντας και τα εξής: "Αυτά ανέφερα λοιπόν, όταν είπα τότε ότι, μετά από την καταδίκη σας αυτή, για μία παράνομη διοικητική σας πράξη, δείχνοντας πως δεν γνωρίζετε να διοικείτε δηλαδή θα έρχεστε τώρα και θ' αντιμετωπίζετε τα διάφορα θέματα στο δήμο με εσωστρέφεια, ατολμία κα φόβο, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για την πόλη μας. 
Κύριε Δήμαρχε, νομίζω πως, ήταν μία πολύ έντιμη ειλικρινής και προσεκτική προσέγγιση, ενός πραγματικού γεγονότος.
Και ασφαλώς, ούτε στην ποινή αναφέρθηκα, ούτε χρησιμοποίησα τον όρο "φυλάκιση". Από και και πέρα, ναι, όντως συνεχίζω να πιστεύω πως, αν ήσασταν κάποιος άλλος δήμαρχος, αν δηλαδή ξερατε να διαχειριστείτε - τότε - σωστά το θέμα αυτό, δεν θα είχατε προχωρήσει στην απόλυση και δεν θα είχατε φθάσει σ' αυτή τη λύση, που, ναι μεν ήταν αναγκαία, όμως, εσείς εγκλωβίσατε τον εαυτό σας με το λάθος δρόμο που επιλέξατε να το κάνετε.

Αυτό ήθελα να πω, αυτό είναι κάτι που πιστεύω και αυτό είναι που εννοώ και τίποτε άλλο πέραν αυτών. Κι εκτός απ' αυτά βέβαια, ασφαλώς και το θεωρούμε λυπηρό να καταδικάζεται δήμαρχος μιας πόλης για παράβαση καθήκοντος, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Παρ' όλα αυτά, εμείς δεν το χρησιμοποιούμε για λαϊκισμό και γι' αυτό δεν αναφέρουμε και την ποινή... Πάντως, και ξέχωρα από τα προαναφερθέντα, αυτό  που είπα τότε, το λέω και τώρα, εις επήκοον όλων των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων πως, εγώ δεν αμφισβητώ την εντιμότητα του δημάρχου, όμως, αμφισβητώ έντονα την διοικητική σας ικανότητα.

Κατά τα λοιπά και συγκεκριμένα ως προς την απόφαση του Δικαστηρίου, έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη και δεν έχει καμία σημασία τι λέτε εσείς ή, όποιος άλλος. Όμως, να έχετε υπ' όψιν πως, όλοι μαζί θα βοηθήσουμε, ώστε να αθωωθείτε στο Εφετείο".

Δημήτρης Γεωργακόπουλος: "Άδικη η απόφαση"

Παρών στη συζήτηση και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου, ο κύριος Γεωργακόπουλος, ο οποίος είπε ότι, ο δήμαρχος τιμωρήθηκε γιατί, όπως έκρινε το δικαστήριο, παραβίασε το νόμο, όμως, δεν είναι αυτή η αλήθεια, αφού ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εκτελέσει απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η πρωτόδικη, τελεσίδικη απόφαση των Εργατικών Δικαστηρίων, θυμίζοντας πως, όλα αυτά τα γνωρίζουν όλοι μέσα στο Δήμο.

Χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση "άδικη", όπως ανέφερε, δηλώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, θα σταθούν ως Σύλλογος Εργαζομένων στο πνευρό του δημάρχου και στο Εφετείο, ώστε να απαλλαγεί της πρωτόδικα επιβληθείσης ποινής, όπως έκαναν εξάλλου και την πρώτη φορά, όπου ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του είχε προτείνει την αθώωση του κ. Ορφανού. (Στο σημείο αυτό, ακούστηκαν "Μπράβο" από το ακροατήριο, προφανώς από εργαζόμενους, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση).

Από την πλευρά των άλλων παρατάξεων, ο Χρήστος Δουρίδας (ΚΚΕ) είπε πως, τέτοια θέματα δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να συζητιώνται για πολιτική εκμετάλλευση και, σε γενικές γραμμές, τόσο αυτός όσο και η Ελένη Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ), συμφώνησαν με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των εργαζομένων.

Ο κ. Δουρίδας μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει πως: "Βλέπω ότι η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει!".

Τέλος, αξίζει να σταθούμε και σ' αυτό που επισήμανε, πολύ σωστά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Πέτσας, ο οποίος είπε: "Συμφωνώ με τα όσα είπαν ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Δουρίδας. Ο κύριος Δήμαρχος δεν βγήκε να διατυμπανίσει κάτι, που, αρκετοί άλλοι συνάδελφοί του έχουν κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, με μοναδικό τους στόχο τον λαϊκισμό".

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ANERGOS 03.03.13
MPRAVO STON DHMARXO!!!!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.