ΑΛΙΜΟΣ

Δριμύ κατηγορώ του Νίκου Τσαμπαρλή στη Διοίκηση του Θάνου Ορφανού στον Άλιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ:"V" 9 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 19:32

Οι κ.κ. Τσαμπαρλής και Βαρβιτσιώτης με τους δ.σ. της παράταξης Τσάγκαρη, Στρέτσκοβιτς, Πιερράκο και Φουστέρη.

Για "χαμένες ευκαιρίες, λάθος επιλογές" και άλλα πολλά κατηγόρησε το δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό, ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Τσαρπαλής στην κοπή της πίτας του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε στον καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο του "OSTRIA", το βράδυ της Τετάρτης 12-2-2013, 

Εκείνο το βράδυ λοιπόν, και μπροστά σε πολύ κόσμο, ο κ. Τσαμπαρλής πλαισιωμένος απ' όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του "Άλιμος όλοι μαζί", και από τους δύο πρώην δημάρχους Αργύρη Αργυρίου και Κώστα Μαντζουράνη, μίλησε για τα έως τώρα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, την οποία μεταξύ άλλων και πάντα σε γενικές γραμμές, κατήγγειλε για δεδομένη ανεπάρκεια, ατολμία, αναποτελεσματικότητα και αναποφασιστικότητα.

Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του αυτής."Το 2012, ήταν χρονιά αλλαγών για τον συνδυασμό μας. Αλλαγών, που έδωσαν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους αλλά και σε παλαιά στελέχη μας να είναι κοντά μας στην προσπάθεια που γίνεται.

Πάνω απ' όλα όμως, μέσα από τα όσα έγιναν σ' αυτό, μπορεί να δει κάποιος την ανωτερότητα και την δημοκρατική αντίληψη, καθώς και την αγάπη προς τους συνδημότες μας και τον ίδιο τον συνδυασμό μας, όπως έκανε ο Αργύρης Αργυρίου, τον οποίο και θα αξιοποιήσουμε, όταν με το καλό θα αναλάβουμε να διοικήσουμε το Δήμο με την εντολή που πιστεύουμε πως θα μας δώσει ο κόσμος στις ερχόμενες εκλογές.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Άλιμος δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε αισιοδοξία, ούτε και ικανοποίηση. Δυστυχώς, ο Άλιμος εξακολουθεί να είναι ένας υπερχρεωμένος δήμος που έχει φθάσει στα όρια της κατάρρευσης.

Η δημοτική αρχή παρουσιάζει πλέον εμφανή σημάδια κόπωσης, ενώ οι δημότες πνίγονται μόνοι και φορτωμένοι μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Λάθος επιλογές, χαμένες ευκαιρίες, αστείες - πολλές φορές - δικαιολογίες, είναι αυτά που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση".

Πεταμένα χρήματα

Αυτό θα εννοούσε προφανώς, όταν αναφέρθηκε στη σοβαρή διάβρωση για το παραλιακό τοιχίο, λίγα μέτρα πιο κει, το οποίο κατατρώει η θάλασσα εδώ και τρία χρόνια, χωρίς ο Δήμος να έχει κάνει τίποτε μέχρι στιγμής, παρά να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

"Είναι μία ζημιά στον πεζόδρομο που εγκυμονεί κινδύνους για τους συνδημότες μας. Πριν από 3 χρόνια η ζημιά αυτή ήταν μια απλή ρωγμή, η οποία θα μπορούσε να τακτοποιηθεί άμεσα και σχεδόν ανέξοδα, μέσα σε μία μέρα από δύο ανθρώπους, αν η διοίκηση του δήμου δεν έδειχνε τόσο μεγάλη ολιγωρία.

Τώρα, όμως, θα χρειαστούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ποσό που θα κληθούν κάποια στιγμή να πληρώσουν οι δημότες, είτε μέσω του δήμου, είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Τελικά, και μετά από πίεση όλων των παρατάξεων, ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση για τα χάλια αυτά, ώστε να βρούμε αυτούς τους άγνωστους υπαίτιους!

Δυστυχώς, δηλαδή, μέσα από κάτι τέτοιες κινήσεις, φαίνεται ότι ο Άλιμος δεν έχει δήμαρχο. Γιατί, όταν ασκείς διοίκηση χρειάζεται να ενεργείς με σοβαρότητα και ο προγραμματισμό και όχι με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, περιμένοντας να σου λύσουν άλλοι τέτοιου είδους προβλήματα".

"Εξυπηρετήσεις" και ρουσφέτια

Θέλοντας να τεκμηριώσει με τον καλύτερο γι' αυτόν, τρόπο τα όσα έλεγε σχετικά με την αναποτελεσματικότητα  και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, μίλησε για την ανάκληση από τα αρμόδια υπουργεία της παραχώρησης κυριότητας των 29 στρεμμάτων προς το Δήμο, στο Γαλατά Τροιζηνίας, για τη δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων.

Επίσης, για το σήριλα της Λαϊκής Αγοράς στο Άνω Καλαμάκι, την οποία αλλάζουν κάθε τόσο τρελαίνοντας τον κόσμο και τους επιχειρηματίες, για την "Σπιτική κουζίνα" και τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους άλλους καταστηματάρχες που προσφέρουν τα ίδια ή, παρόμοια είδη, αφού με την ανοχή του δημάρχου, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σ' αυτήν δεν έχουν έξοδα λόγω του ότι λειτουργούν σε δημοτικό χώρο, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός της φιλανθρωπίας, ως εμπορική συναλλαγή, που πολλές φορές μάλιστα, γίνεται με σκοτεινές και παράνομες διαδικασίες.

Πέρα απ' όλα αυτά, είπε πως, η λογική σειρά: "Σχεδιάζω, μελετώ, αποφασίζω, εφαρμόζω", είναι πράγματα άγνωστα στο δήμαρχο κ. Ορφανό και στους στενούς του συνεργάτες και ότι, η αναποτελεσματικότητά τους, όπως για παράδειγμα στο θέμα του γηπέδου των Τραχώνων, που ακομη δεν έχει γίνει γίποτα και με την ομάδα να ψάχνει δεξιά και αριστερά να βρει γήπεδο για να παίξει, δείχνει κι εδώ την προχειρότητά τους. "Που να έχουν το νου τους να διοικήσουν σωστά και να λύσουν βασικά και ουσιώδη προβλήματα, πως να κάνουν ουσιαστικό έργο, όταν το μυαλό τους το έχουν στις εξυπηρετήσεις και τα ρουσφετάκια", τόνισε με έμφαση.

Σε ότι αφορά τη γνωστή υπόθεση "Περίπτερο", την χαρακτήρισε ως ένα "μεγάλο σκάνδαλο", το οποίο θα στιγματίσει όσους δημοτικούς συμβούλους το ψηφίσουν, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας.

Για τη δημιουργία του κοιμητηρίου, είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει και ευχαρίστησε τον παριστάμενο βουλευτή κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την κατανόηση που δείχνει και για την αμέριστη συμπαράστασή του πάνω σ' αυτό το ζήτημα.

Επίσης, ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, γιατί βοήθησε στη διάσωση του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στους Τράχωνες, ενώ, αναφέρθηκε και στα παράπονα των φορέων της πόλης προς το δήμαρχο, λέγοντας ότι δεν τους ενημερώνει ή, δεν τους βοηθάει, όπως συμβαίνει με το σύλλογο "Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος", τους ναυτοπροσκόπους, τον Ναυτικό Όμιλο Αλίμου ή, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου.

Το έργο της Λεωφόρου Καλαμακίου το χαρακτήρισε "αμαρτωλό" και σε ότι έχει σχέση με την πρόσφατη (πρωτόδικη) καταδίκη του δημάρχου κ. Ορφανού για παράβαση καθήκοντος, για κάποιες παράνομες προσλήψεις που έκανε, είπε πως, η αναφορά του "στη δυσάρεστη για όλους μας αυτή εξέλιξη που είχε η συγκεκριμένη υπόθεση, γίνεται για να καταλάβει κάποιος τον λάθος τρόπο που διοικούν και όχι για να αμβισβητήσω στο παραμικρό την εντιμότητα του δημάρχου. Αντιθέτως μπορώ να πω, αφού η καταδίκη ήταν αποτέλεσμα καθαρά πολιτικής του πράξης", όπως διευκρίνησε, έγινε προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες από καμία πλευρά και για τίποτε.

Διαφάνεια, συναίνεση, συνεργασία

Λίγο προτού κλείσει την ομιλία του, ζήτησε από τον δήμαρχο να αφήσει τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις και να ασχοληθεί με τα μείζονα, κατά πρώτο λόγο, θέματα της πόλης, τα οποία χρειάζονται άμεσα λύση και, όποτε τους ζητηθεί, είναι έτοιμοι να συνδράμουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Και ολοκληρώνοντας είπε: "Κάθεμέρα που περνάει το όνομα του συνδυασμού μας γίνεται και πιο επίκαιρο. Όλοι μαζί λοιπόν θα αγωνισθούμε. Δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι και φορείς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  θα ενώσουμε τις δυ νάμεις μας για έναν καλύτερο Άλιμο.

Για έναν Άλιμο, που θα διοικείται με διαφάνεια, συναίνεση, συνεργασία και συζήτηση με όλους".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι: Ευάγγελος Κοκόσης, πρόεδρος Β2 Νομαρχιακής της Ν.Δ., Αναστάσιος Ευσταθίου, δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης, Τάνια Δούδη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Καλαμακίου και υποψήφια δ.σ. Αλίμου, Βασίλης Σπανάκης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, ο κ. Πηνιώτης, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον ίδιο δήμο και η Δήμητρα Νάνου, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο δήμο Νέας Σμύρνης.


Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος της Β2 Νομαρχιακής της Ν.Δ. Ευάγγελος Κοκόσης, και ο βουλευτής της Β' Αθήνας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 


Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανούση (δεξιά) με τις συμπολίτισσές της Λυγερή Χιώτη (αριστερά) και Κωνσταντίνα Μπάρλα μπροστά στο φακό του "V". 

Επίσης, εκ μέρους του δημοτικού συνδυασμού Αλίμου "Άνω - κάτω στο Καλαμάκι", η κυρία Αθανασοπούλου, πυ χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχήθηκε, ενώ, το "παρών" έδωσε όπως προαναφέρθηκε και όλη η δημοτική ομάδα της παράταξης "ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", η οποία αποτελείται από τις δ.σ. Μαρία Πανούση, Άννα Στρέτσκοβιτς, Αναστασία Ταμπουρατζή και τους Αναστάσιο Τσάγκαρη, Νίκο Αλεξόπουλο, Αντώνη Φουστέρη, Παναγιώτη Πιερράκο, Ηλία Γρηγορίου.


            

Σχόλια Αναγνωστών

9 Προσθήκη σχολίου
anokato kalamakiotis 26.02.13
Αγαπητέ "Παραλία" εκεί στην παραλία του ΌΣΤΡΙΑ έχει γίνει της παραλίας το κάγγελο (αυθαίρετες κτηριακές επεκτάσεις, καταστροφή του κοινόχρηστου παρασίνου γιά να παρκάρουν τα Ι.Χ. των πελατών, περίφραξη με σιδερένιο κάγκελο της ελεύθερης πλάζ κλπ-κλπ). Αυτά ο κ. Τσαμπαρλής δεν τα γνωρίζει; Τα περισσότερα έγιναν επί των ημερών του ως Αντιδημάρχου...
Απάντηση
Παραλίας 25.02.13
Αγαπητέ συναναγνώστα ανωκάτω καλαμακιώτη,φαίνεται να γνωρίζεις το ζήτημα αυτό.Επειδή εγώ είμαι από Πειραιά μεριά,και εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα,θα ήθελα να μας το διαψεύσει ή να μας πει και την δική του γνώμη ο καταγγέλων κος Τσαμπαρλής.(Μένω Φρεαττύδα,ψηφίζω όμως νότια προάστια και με ενδιαφέρει να γνωρίζω,γενικά τα των νοτίων προαστίων).
Απάντηση
anokato Kalamakiotis 24.02.13
Το τοιχίο (κρηπίδωμα) στην παραλία Αλίμου δυτικά του ¨ΟΣΤΡΙΑ" κατασκευάσθηκε την Άνοιξη του 2004, όταν ο κ. Τσαμπαρλής ήταν Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Το έργο κατασκευάσθηκε από τον Δήμο Αλίμου χωρίς να εξασφα- λισθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου (ΚΕΔ, ΥΕΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ). Επίσης το έργο δεν έχει ακόμη παραληφθεί από αρμόδια Επιτρο- πή Παραλαβής, παρότι έχει προ πολλού παρέλθει ο προβλεπό- μενος εκ του νόμου περί εκτελέσεως δημοσίων έργων χρόνος...
Απάντηση
ano kalamakiotis 21.02.13
E όχι και μεγαλομάγαζο η ΟΣΤΡΙΑ... Χλιδάτη τελετη ο καφές....; Είπαμε, αλλά όχι και έτσι...
Απάντηση
kato kalamakiotis 21.02.13
Μπράβο στο Δήμαρχο που έβαλε πλάτη για να μη χάσουν κάποιοι άνθρωποι τη δουλεία τους.Όσο για σας κε Τσαμπαρλή που τα βρήκατε τα χρήματα για τόσο χλιδάτες τελετές σε μεγαλομαγαζιά της παραλίας;;;
Απάντηση
Εργαζόμενος 20.02.13
Ο δήμαρχος καταδικάστηκε για να έχουν δουλειά οι άνθρωποι αυτοί.Ας καταδικάστηκε.Για μας η καταδίκη αυτή δεν λέει τίποτα.
Απάντηση
Πανής Τίτος 20.02.13
Καλά και άγια αυτά που είπε και υποσχεται και κατηγορεί.Μπορεί όμως να μας πει εάν ο ίδιος ο κ.Τσαμπαρλής φέρνει καμιά ευθύνη για την υπερχρέωση του δήμου τους;Γιατί είναι γνωστό πως έχει περάσει από πολλές διοικητικές θέσεις στο δήμο για πολλά χρόνια.
Απάντηση
Παραλίας 20.02.13
Μακάρι όλες αυτές οι εξαγγελίες να γίνουν πραγματικότητα.Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα όχι μόνο σε μία περιοχή αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.Μακάρι.....
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 20.02.13
Από αυτά που διάβασα,στην κοπή της πίτας της παράταξης που στηρίχτηκε από τη Ν.Δ.,ήταν παρούσα και η κα Αθανασοπούλου από την παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Άλιμο.Μπράβο λοιπόν στον κο Τσαμπαρλή,γιατί φαίνεται ότι το σύνθημα του συνδυασμού του"Όλοι ΜΑΖΙ για τον Άλιμο",δεν είναι λόγια του αέρα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.